Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, tarımda sürdürülebilirliğin devam etmesi için mazottaki ÖTV ve KDV’nin kaldırılması talebinde bulundu.
Edirne’de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Törene Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve üreticiler katıldı. Üreticiler, anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Arabacı, üreticilere verilen desteklerin zamanında ödenmesini gerektiğini ifade etti.
“Üretici ayçiçeğinden zarar eder hale geldi”
Arabacı, şunları kaydetti:
“2024 yılında, buğdayda verim olarak çok sıkıntı yaşamadık ama ayçiçeğinde neredeyse hiç biçemediğimiz tarlalar oldu. 2024 yılı zorlu bir süreçten geçti. 2024 yılında üreticilerimiz buğdaydan para kazanamadı. Ayçiçeğinden zarar eder hale geldi. Çeltikte, Tunca Nehri sulamalarımızda sıkıntılar yaşandı. O bölgede verim düşüklükleri oldu ama il geneline baktığımızda çok ciddi bir verim kaybı yaşanmadı. Bu yılda suyla ilgili ciddi sıkıntı olabilir diye düşünüyoruz. Yağışlar devam eder inşallah böyle bir sıkıntı yaşamayız.
“Bakanlığımızdan talep ediyoruz”
Maliyetlerimizi düşürmek adına üreticilerimizin bakanlığımızdan talebi, mazottaki ÖTV’yi ve KDV’yi üreticimizden hiç almasın. Neden, 2025 yılı ekilişimize 2024 yılının Eylül ayında başladık. Ve bunun mazot desteğini 2026 yılının Ocak-Şubat aylarında alacağız. 13-14 ay sonra bu desteği alıyoruz. Tarımda sürdürebilirlik ve ailesinin geçimi üreticimize destek olsun diye Bakanlığımızdan talep ediyoruz.” Haber Ergin Yıldız
GÜNDEM
01 Haziran 2025GÜNDEM
01 Haziran 2025GÜNDEM
01 Haziran 2025GÜNDEM
01 Haziran 2025GÜNDEM
01 Haziran 2025GÜNDEM
01 Haziran 2025GÜNDEM
01 Haziran 2025