Ramazan ayında sahur sofralarının vazgeçilmez ürünlerinden birisi olan beyaz peynir fiyatlarının kilogramı 340 lirayı buldu. Edirne’de şarküteri esnafı Ayşe Turan, Ramazan’da vatandaşların alıverişlerini yapabilmesi için fiyatları uygun tuttuklarını söyledi. Turan, “Yumuşak peynirin kilogram fiyatı 250 lira, sert peynir ise 300-340 lira arasında değişkenlik gösteriyor” dedi.
Edirne’de Saraçlar Caddesi şarküteri esnaflarından Ayşe Turan, vatandaşların sahur için genellikle kahvaltı çeşitlerini tercih ettiklerini ifade etti. Vatandaş Emirhan Makas, gelen zamlardan sonra alım gücünün düştüğünü belirtirken, vatandaşlardan Nihat Üstün ise kahvaltılık ürünleri pahalı bulduğunu, bütçesine göre alışveriş yaptığını ifade etti.
“Ramazan’da fiyat değişikliği yapmadık”
Esnaf Ayşe Turan, şunları söyledi:
“Vatandaşlarımızın hepsi genelde sahurda kahvaltı çeşitlerini tercih ediyor. Yumuşak, sert peynir, çeçil peyniri, kaşar peynirleri, zeytin ve yumurta da bunların yanında daha sağlıklı olup tüketmeleri onlar için de daha iyi oluyor. Yumuşak peynirin kilogram fiyatı 250 lira, sert peynir 300-340 lira arasında değişkenlik gösteriyor. Müşterilerimiz memnun. Hem lezzet olarak hem de fiyat olarak şu an bir problem yaşamıyoruz, satışlarımız gayet güzel. Vatandaşlarımızın şikayetçi olduğu durumlar oluyor ama bize biraz daha talep oluyor. Ramazan’da fiyat değişikliği yapmadık. Sütte fiyat değişikliği olsa da bunu yansıtmadık özellikle Ramazan ayı içerisinde. Yumurta fiyatlarında da ramazan öncesinde bir değişiklik olmuştu. 75 liradan satıyoruz beyaz yumurtayı. İri boylar da 85 lira o şekilde satışlarımıza devam ediyoruz.”
“Türkiye’nin şu anda alım gücü düşük”
Vatandaş Emirhan Makas, şunları kaydetti:
“Açıkçası alım gücümüz düşük. Malum zamlardan sonra alım gücümüz iyice düştü. Tüm Türkiye’nin şu anda alım gücü düşük. Açık konuşmak gerekirse elimizden geldiğince almaya çalışıyoruz. Fiyatlar biraz yüksek. Ucuz olan noktalardan alışverişimizi yapıyoruz, oralara gidiyoruz. Elimizden geldiğince günlük ve taze ürünler alıyoruz çünkü imkanlar onlara el veriyor.”
“Alabildiğim kadar almaya çalışıyorum”
Vatandaş Nihat Üstün, şunları belirtti:
“Alabildiğim kadar almaya çalışıyorum. 2 kişiyiz zaten şu anlık bir sıkıntımız yok. Genelde kahvaltılık yiyoruz ama kahvaltılık pahalı.” Haber Büşra Akıllı
GÜNDEM
06 Mart 2026GÜNDEM
06 Mart 2026GÜNDEM
06 Mart 2026GÜNDEM
06 Mart 2026GÜNDEM
06 Mart 2026GÜNDEM
06 Mart 2026GÜNDEM
06 Mart 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.