evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700,33%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Vatandaşlar yeni almak yerine tamir ettiriyor

Vatandaşlar yeni almak yerine tamir ettiriyor

Son dönemde yaşanan ekonomik sorunlar vatandaşları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kış aylarında satış rekorları kırılan mont ve kabanlarda talep giderek düşmeye başladı. Vatandaşlar yaşanan alım gücü düşüşü nedeniyle yeni ürün almak yerine eskiyi tamir ettirmek için terzilerin yolunu tuttu.

ABONE OL
13 Aralık 2023 17:41
Vatandaşlar yeni almak yerine tamir ettiriyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik olarak yaşanan dar boğaz vatandaşların giyimine de yansıdı. Gerçekleşen alım gücü düşüşü nedeniyle Edirne’deki vatandaşlar eski mont ve kabanlarının yenisini almak yerine, terzilere onarım için getirmeye başladı. 

Birçok vatandaşın montlarını tamir ettirmeye getirdiğini dile getiren Terzi Volkan Kuşçu, kaban ve mont tamirlerinin ortalama 100 ile 150 lira civarında olduğunu aktardı.

Yerli müşterilerin terzi dükkanına gelerek tamir ücretlerini sorduklarını belirten Kuşçu, yeni almak yerine tamir için birçok vatandaşın terziye mont bıraktığını söyledi. 

Tamir için bırakılan montlar arasında yeni olanların yanı sıra birkaç yıldır kullanılan montların da bulunduğunu ifade eden Terzi Volkan Kuşçu, “Vatandaşlar artık yeni bir mont alımı için değil de tamiri için geliyor. Hatta gelip fiyatını sorduktan sonra pahalı geldiği için yaptırmayanlar bile oluyor. Genel olarak yoğunluğumuz şu anda mont tamiri üzerine. İnsanlar maddi sıkıntıda şu anda, yetiştiremiyorlar, yenisini almak yerine var olanı yaptırmak daha ucuz olduğu için bize getiriyorlar tamir için. Şu anda bizde en ucuz bir montun tamiri 100-150 lira civarında. Gelenlerin arasında yeni alınan montlar olduğu gibi 5-10 yıllık hatta 20 yıllık montlarını bile tamir ettirmek isteyenler oluyor. Bütün sebebi hayat pahalılığı, insanların alım gücü bitti.” dedi.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP