evden eve nakliyat
DOLAR 34,1901 0.18%
EURO 37,1529 0.05%
ALTIN 2.975,310,73
BITCOIN 23268120,77%
Edirne
11°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak?

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak?

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yurt dışı çıkış harcının yükseleceği yönünde bir beklenti olduğunu söyledi. Aksal, “Zaten belli bir düzenleme yapılıyordu. Yükseleceği yönünde bir beklenti var. Ama bu yükselme kaç lira olur, bin lira mı, bin 500 lira mı olur, bazılarının ifade ettiği gibi 3 bin lira mı olur inanın bunların hepsi spekülatif rakamlardır” dedi.

ABONE OL
25 Haziran 2024 14:50
Yurt dışı çıkış harcı ne kadar olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Aksal, şu anda 150 lira olan yurt dışı çıkış harcının 3 bin lira olacağı yönündeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yurt dışı çıkış harcanın en çok sınır kenti olan Edirnelileri ilgilendirdiğini söyleyen Aksal, son günlerde yaptığı ziyaretlerde kendisine en çok bu konunun sorulduğunu ifade etti.

‘BUNLARIN HEPSİ SPEKÜLATİF RAKAMLARDIR’

Aksal, açıklamasında şunları kaydetti:

“TBMM’nin çok yoğun bir gündemi var. Ama vatandaşların en çok sorduğu yurt dışı çıkış harcı. Edirne sınır kenti olduğu için belki Bolu’daki vatandaşı fazla ilgilendirmiyor ama Edirneli hemşehrilerimizi yurt dışı çıkış harcı çok fazla ilgilendiriyor. Şu an için TBMM’ye gelmiş bir şey yok. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yapmış olduğu bir açıklama var. Bununla ilgili bir çalışma yapıldığını ama bazı vatandaşlar şimdiden yurt dışına çıkış harcı alıyorlardı. O harçların geçerli olmayacağı ve vatandaşların o kuponları almamaları gerektiği yönündeydi. Şu an bizdeki bilgiler de basından duyduklarımız. TBMM’ye gelinceye kadar hatta genel kuruldan bu karar çıkıp kanunlaşıncaya kadar bir şey söylemek doğru olmaz. Çünkü meclise geldikten sonra da komisyonda görüşülüp tartışılıyor. Son dakikaya kadar genel kurulda oylanıp kanunlaşıncaya kadar değişiklikler oluyor. Onun için bir rakam telaffuz etmek çok doğru olmaz. Ama tabi ki zaten belli bir düzenleme yapılıyordu. Yükseleceği yönünde bir beklenti var. Ama bu yükselme kaç lira olur, bin lira mı bin 500 lira mı olur, bazılarının ifade ettiği gibi 3 bin lira mı olur inanın bunların hepsi spekülatif rakamlardır. Genel kuruldan geçip kanunlaşıncaya kadar bu rakamların hiçbir hükmü yoktur.”

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP