DOLAR 32,3832 -0.18%
EURO 34,7457 -0.01%
ALTIN 2.425,12-0,54
BITCOIN 2021226-2,16%
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zaferin Rengi filmini birlikte izlediler

Zaferin Rengi filmini birlikte izlediler

Zaferin Rengi Sinema Filmi, Edirne’de de rüzgarını estirmeye devam ettirdi. Edirne Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve Fenerbahçe’ye gönül veren taraftarlarıyla “Zaferin Rengi” filmini birlikte izledi.

ABONE OL
22 Şubat 2024 17:07
Zaferin Rengi filmini birlikte izlediler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Nedim Mercan, filmin herkesin izlemesi gerektiğini belirterek, “Yakın tarihte olduğu gibi, Kurtuluş Savaşında da ülkemizi işgal etmeye çalışanların “sarı lacivert” duvara çarptıkları ve Fenerbahçe’nin bir spor kulübünden fazlası olduğunu anlatan, izlerken duygulandığımız ve aynı zamanda bu vatanın bir evladı olduğumuz için gururlandığımız ‘Zaferin Rengi’ filminde öncelikle Başkanımız Sn. Ali Koç’a ve yönetimimize şükranlarımızı sunuyoruz, bize o günlerde yaşananları iliklerimize kadar hissettiren yönetmen Abdullah Oğuz’a ve kariyerinlerinde manevi değeri en yüksek proje olarak dile getiren tüm oyuncularımıza teşekkür ediyoruz.

Bu kalıcı eser yıllarca konuşulacak ve tarihten silinemeyecek bir başyapıt olmuştur. Bir çırpıda geçen iki buçuk saatlik eser, tamamen tarihi anlatan, biraz aşk, vatan , millet  ve sadece o dönem Fenerbahçe’nin de katkısı olan ve onu konu alan, Fenerbahçe’nin tarihi ile ilgili kesitler veren güzel bir film olmuştur.

7’den 70’e tüm camianın sahiplenmesi gereken, Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk demeden izlenmesi gereken bir yapıt. Sadece Fenerbahçelilerin değil diğer takım taraftarlarının hatta futbolla ilgilenen ilgilenmeyenlerinde izlemesi gereken, ülke meselesi olan bu filmin herkes tarafından izlemesi gerektiği düşünüyoruz.
İşgal Altındaki İstanbul’un futbolla yazılan destanında filmin sloganı olan “Her atılan gol kurşun, her tutulan top vatan müdafaasıdır.” Bu bir Mustafa Kemal filmi değil, “Mustafa Kemallerin Filmi” dolasıyla filmi seyrettikçe Mustafa Kemalleri Gördüğümüz, kurtarıcı beklemeyenleri, kendisini kurtarıcı kabul eden, kendisinde bu gücü bulan insanları gördüğümüz, duygularımıza hakim olamadığımız bir filmi izledik. Milli mücadele döneminde Askeri ve siyasi olmadan, halkla bir olup milletin umutlarını yeşerten bir futbolcu olan Galip Kulaksızoğlu’nun yaşamından bir kesiti de izledik. Her şeyi bir kenara koyup hiçbir şeyi düşünmeden, vatanperver olup Fenerbahçeli olabilmişlerin karşısında gözyaşlarımızı tutamadığımız milli duygularımızın üst seviyelerde olduğu bir gece yaşadık.

İyi ki bu milletin bu vatanın evlatlarıyız diye düşünüyorum” dedi.

 “Yaşasın istiklal, yaşasın hürriyet, işgal devletleri ile yapacağınız müsabakalar milli hisleri hareketlendirir, burada yeşeren umut yediden yetmişe memleketin her tarafına yayılır” sözleri salonda büyük sevgi gösterilerine sebep oldu.

Sinema fuayesinde oluşturulan 1923 yılındaki görselleri ile bire bir olan harington kupasında Fenerbahçe’nin İngiliz Gardlar Karması Takımını 2-1 yendiği final maçındaki Skor tabelası ve Taksim stadyumunun o zamanki tabelası ile fotoğraf çekilme alanı taraftarlar tarafından büyük ilgi gördü.

Edirne’de mini gala tadında gerçekleştirilen organizasyonda Fenerbahçeli futbolculardan imzalı forma, film afişleri ve Fenerbahçe atkıları çekilişle hediye edildi.

Başkan Mercan, geceye katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile tüm Fenerbahçelilere teşekkür etti.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.