DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakkal amca ödenmeyen veresiyeden dertli

Bakkal amca ödenmeyen veresiyeden dertli

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, bakkal esnafının yaşadığı sorunlara ilişkin açıklamada bulundu. Bakkalların en büyük sorununun veresiye olduğunu dile getiren Yaşagör, esnafın 1 yıl içerisinde öz sermayesinde yüzde 50'ye varan erimeler yaşandığını belirtti. 

ABONE OL
4 Kasım 2023 15:46
Bakkal amca ödenmeyen veresiyeden dertli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, bakkallardaki veresiye sisteminde yaşanan sorunlara değindi. Küçük esnaf olarak nitelendirilen bakkalların veresiye ürün vermekte zorlandığını söyleyen Yaşagör, sermaye kayıpları yaşandığını belirtti. Başkan Yaşagör, “Biz bakkallar olarak sorunlarımızdan en büyüğü de ekonomik zorluklar içerisinde olan vatandaşlarımıza hizmet edememe üzüntüsü içerisindeyiz. İsteklerini karşılayamama gibi sorunumuz var. Veresiye verdiğimiz müşterilerimiz var. Bizler veresiye defterini rafa kaldırmak istiyoruz. Kaldırmak zorundayız. Bizler ayakta kalabilmek için bunu yapmak zorundayız. Bu piyasa koşullarında ayakta kalmak gerçekten çok zor. Var olan sermayemizde 1 yıl içerisinde yüzde 50’ye varan erimeler oldu. Dolayısıyla biz kendi sermayemizi korumak için hem veresiye vermeme, hem de kredi bulabilme arayışı içerisindeyiz.” ifadelerini kullandı.

“Paraya ulaşamıyoruz”

Kredi bulmakta zorlanan bakkal esnafının paraya ulaşamadığını belirten Yaşagör, “Kredi bulmakta gerçekten zorlanıyoruz. Kredi bulamıyoruz. Bankalardaki kredi oranları artınca ister istemez çekemiyoruz. Pos makinelerindeki oranlarda artış yapıldığı için pos makinelerindeki komisyon ücretleri de yükseldi. Paraya ulaşamıyoruz. Bizler 1 ay bekleyip gününde parayı elde etmiş olsak, gücümüz yetmiyor. Sattığımız o malı yerine koyamıyor oluyoruz. Günden güne sermayemiz eriyor ve mal çeşitliliğimiz azalıyor. Buna da veresiye vermeme, kredi kartı ile alışveriş yapmama, gibi durumlara gidiyoruz. Bizler bunu sermayemizi korumak için yapıyoruz. Veresiye olarak çalışan müşterilerde kesinlikle istediğimiz maaşlarını aldıkları zaman bakkallara olan borçlarını ödemelerini istiyoruz. Çünkü bunda müşteri olarak bir sorun yaşamayacaktır, çünkü ertesi gün yine almaya başlayacaktır. Bizler paraya ulaşmadığımız için zamanında gelmeyen paralardan dolayı bizler veresiyeleri kesmek zorunda kalıyoruz.” dedi.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.