DOLAR 32,3455 -0.05%
EURO 34,8653 0.19%
ALTIN 2.379,50-0,70
BITCOIN 19974464,25%
Edirne
18°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Aynı yıl içerisinde 5’inci zam

Aynı yıl içerisinde 5’inci zam

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, tütün ürünlerine gelen zammı değerlendirdi. Yılbaşının gelmesiyle birlikte tütün ürünlerinin fiyatının özel tüketim vergisine (ÖTV) oranla yükseleceğini belirten Yaşagör, 2023 yılı içerisinde tütün ürünlerine 5 kez zam geldiğini söyledi. 

ABONE OL
2 Kasım 2023 18:09
Aynı yıl içerisinde 5’inci zam
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Bakkal ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, tütün ürünlerine gelen 5 liralık zammı değerlendirdi. 3 ana firmadan 1’inin ürünlerine 5 lira zam yaptığını aktaran Yaşagör, 2023 yılı içerisinde tütün ürünlerine beşinci kez zam geldiğini ifade etti.

Yılbaşının gelmesiyle birlikte piyasalarda yeniden bir zam hareketlenmesi olacağına dikkat çeken Yaşagör, firmaların giderlerinde yaşanan artışların tezgahlardaki ürünlere de yansıdığını aktardı.

“Müşterilerimize mahcup oluyoruz”

Tütün ürünlerinde 3 ana firmanın söz sahibi olduğunu belirten Yaşagör, firmalar tarafından farklı zamanlarda yapılan zamların küçük esnafı olumsuz etkilediğine değindi. Başkan Yaşagör, “Piyasa koşullarına baktığımızda biliyorduk. Zaten daha önceki günlerde de ifade etmiştim, fiyatı geçişi beklentimiz vardı. Zannedersem bu, bu yıl içerisinde yapılan beşinci zam. Firmaların giderleri arttığı sürece fiyat geçişleri olacaktır, bu ekonomiye bağlı. Yılbaşında zaten otomatikman özel tüketim vergilerinin artmasından dolayı da fiyat değişikliği olacaktır. Bunun yanında maliyetlerin artmasından dolayı gelebilecek bir zam söz konusu. Dolayısıyla yapılan zamda da esnaf olarak bizim sıkıntımız firmaların aynı anda fiyat geçişi yapmayıp, müşteri ile esnafı karşı karşıya bırakması. Çünkü firmanın bir tanesi fiyat güncellemesi yapıyor ama diğeri geçmiyor ama elimize ürün de gelmemiş oluyor. Dolayısıyla biz müşterimize cevap veremiyoruz, müşteri de tepkisini koyuyor. Biz bu konuda karşı karşıya kalıyor müşteriyle. Burada beklentimiz firmaların ortak karar alıp aynı tarihte fiyat geçişlerini bizlere bildirmeleri. Biz de o günden itibaren yeni fiyatlı satışlarımıza başlamış oluruz. Piyasada şu anda 3 firma hakim ve birisi fiyat geçişi yaptı. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde diğer firmaların geçeceği beklentisi içerisindeyiz. Bu arada firmalar bize istediğimiz malı vermiyorlar. Servislerinde aksama oluyor veya istediğimiz malı alamıyoruz. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı içerisindeyiz, müşterilerimize karşı mahcup oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.