DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21529341,75%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

2024 bütçe tahmini 640 milyon lira

2024 bütçe tahmini 640 milyon lira

Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı bütçe görüşmeleri başladı. Edirne Valiliğinden gelen bütçe taslağında 2024 yılı tahmini bütçesinin 640 milyon lira olması öngörüldü. Gerçekleştirilen toplantıda valilikten gelen 2024 yılına ait bütçe taslağı Plan ve Bütçe Komisyonu'na sevk edildi.

ABONE OL
2 Kasım 2023 17:34
2024 bütçe tahmini 640 milyon lira
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı toplantıları 2. birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş’in başkanlığında gerçekleştirildi. 

Toplantı, yoklama alınması ve tutanak özetlerinin okunmasıyla devam etti. 

2024 yılı İl Özel İdaresi tarafından yapılacak harcamalara yönelik bütçe taslağı meclis üyelerine aktarıldı. Edirne Valiliği tarafından yapılan çalışmalar kapsamında 2024 yılı bütçesi 640 milyon lira olarak öngörüldü. 

Mecliste yapılacak görüşmeler için tahmini bütçe görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. 

İl Özel İdaresi meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda il genel meclisinde grubu bulunan CHP, AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, İsrail tarafından Gazze’ye yönelik saldırıları kınayan ortak açıklama gerçekleştirdi. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş tarafından okunan ortak bildiride 7 Ekim’den günümüze kadar İsrail tarafından Filistin halkına karşı katliam yapıldığı aktarıldı. Geçmiş, “Çoluk çocuk, kadın- erkek, genç-yaşlı demeden masum insanları, hastaneleri, sığınma kamplarını, mülteci yerleşim alanlarını hedef gözetmeksizin bomba yağmuruna tutuyorlar. Bunlar yetmezmiş gibi halkına silah dağıtıp, ‘önünüze çıkan her Filistinliyi vurun’ talimatı vererek her yeri kan gölüne çeviriyorlar. ABD ve bazı Avrupa ülkeleri de uçak gemileri ile buralara gelip İsrail devletine sahip çıkarak bölgeyi dizayn etme amaçları uğruna bu insanlık suçunu ortağı oluyorlar. Bunlar olurken sözüm ona medeni batı ülkelerinden, birleşmiş milletler teşkilatından, dünya insan haklarından, dünya sağlık örgütünden, ülkemiz hariç İslam dünyasından tek bir ses duyulmamaktadır. Filistin’de, Gazze’de olanlar bizi ilgilendirmez diyemeyiz çünkü onlar bizim kardeşlerimizdir. O topraklar da inancımız gereği ortak kutsal değerlerimiz vardır. Bu vesile ile bu Siyonist katilleri, bu insanlık düşmanlarını, bu eli kanlı vahşileri, bu teröristleri lanetliyoruz. Savaşın biran önce sona ermesini, ölümlerin durdurulmasını, Filistinli kardeşlerimizin kendi yurtlarında huzur içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Edirne İI Genel Meclisi olarak Siyonist İsrail’in saldırılarının ve Filistin halkına yaptığı insanlık dışı katliam ve zulümlerin karşısında durmaya, Filistin davasını ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık için verdiği haklı mücadelesini desteklemeye ve savunmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz.” dedi.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP