DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21589670,16%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akalın, TOKİ konutlarını sordu

Akalın, TOKİ konutlarını sordu

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne’de hak sahiplerine teslim edilmeyen TOKİ konutlarını Meclis gündemine taşıdı. 2022 yılının Kasım ayında bitirilmesi planlanan Edirne Merkez Hadımağa mevkiindeki 221 adet konut ve 10 adet dükkanın hak sahiplerine teslim edilmediğin belirten Akalın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

ABONE OL
1 Kasım 2023 09:30
Akalın, TOKİ konutlarını sordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, 2019 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin adet Sosyal Konut Projesi kapsamında, 23.06.2021 tarihinde Edirne merkez Hadımağa mevkiinde 221 adet konut ve 10 adet dükkan inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihale edildiğini ve yüklenici firma tarafından Kasım 2022 tarihinde bitirilmek koşuluyla sözleşme imzalandığını anımsattı. Konutların bir yıldır hak sahiplerine teslim edilmediğini belirten Milletvekili Akalın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılması için soru önergesi verdi. Akalın, önergesinde şunları kaydetti:

“Konutlarının Kasım 2022 tarihinde teslim edilmesini büyük bir umutla bekleyen hak sahipleri yaklaşık bir yıldan beri mağdur olarak bekletilmektedir. Bu kapsamda;

Bahse konu inşaatın tamamlanmama sebebi nedir? Süresi içinde tamamlanmayan inşaatta yaşanan gecikme neticesinde yüklenici firma gecikme cezası ödemekte midir? İnşaatın bitimi için ek süre verilmiş ise verilme sebebi nedir ve kaç gündür? İnşaatın geçici kabul işlemleri yapılmış mıdır? Bahse konu konutların hak sahiplerine teslimi ne zaman gerçekleştirilecektir?

Gecikme sebebiyle yaklaşık 1 yıldır evlerini teslim alamayan hak sahiplerinin mağduriyetleri giderilecek midir? İnşaat alanındaki sözleşme tabelasında işin bedelinin belirtilmeme sebebi nedir? Bahse konu işin ilk İhale bedeli nedir? İş artışları ve fiyat farkları neticesinde ihale bedeli ne kadar olmuştur? İnşaat alanında işin konusu, sözleşme tarihi, işin süresi gibi zorunlu olması gereken bilgiler tabeladan neden silinmiştir ve düzeltilmemiştir?”

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.