DOLAR 32,4073 -0.11%
EURO 34,8845 0.1%
ALTIN 2.388,62-0,33
BITCOIN %
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sedat öğretmene uluslararası ödül

Sedat öğretmene uluslararası ödül

Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) ile Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği (URKSED) iş birliği ile düzenlenen  Uluslararası Şiir ve Öykü Yarışmasında Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sedat Sayın ikincilik ödülü aldı. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen törenle ödüller sahiplerine verildi.

ABONE OL
3 Kasım 2023 14:56
Sedat öğretmene uluslararası ödül
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER) ile Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği (URKSED) iş birliğinde düzenlenen, Kırklareli Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü destek verdiği, Önadım Medya sponsorluğunda Uluslararası Şiir ve Öykü Yarışması düzenlendi. Yarışmanın sonuçlanmasının ardından düzenlenen ödül töreni, edebiyat dünyasını bir araya getirdi.

 Yarışmaya Cemal Süreya, Mimar Sinan ve Kokoreççi’ isimli eseriyle katılan Edirne Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sadet Sayın ikincilik ödülü almaya hak kazandı. Düzenlenen törende ödüller sahiplerine verilirken, yarışmada ödül alan isim ve eserler şöyle oluştu:

Rumeli Kadın Özel Ödülü;

Sümeyye Nur Ergin (Eser-Düğün) Rumuz (Zemher Dilhun), Atilla Çetintürk (Eser-Yarım) Rumuz (Ati), Fisun Suka (Eser-Sensizlik Çok Zormuş Baba) Rumuz (Soydaş).

Onur Ödülü;

Firdevs Büyükateş (Eser-Veda Yerine) Rumuz (Gece)

Şiir Listesi;

1-İbrahim Şaşma (Eser-Buğulu Mürekkep) Rumuz (Azadem), 2-Muhammed Kürşathan İldemir (Eser-Rumeli Ana) Rumuz (Çakıllı Sevdası), 3-Hakan İlhan (Eser-Cumhuriyet Beyitleri) Rumuz (Kardelen).

Mansiyon;

Hikmet Elitaş (Eser-Feda Olsun Can Sana Al Bayrağıma) Rumuz (Hilal), Ercan Kaygas (Eser-Dudaklarında Eksik Harf) Rumuz (Eksik Harf), Abdullah Esat Köksal (Eser-Mapushana Ağası) Rumuz (Kehribar Tesbihi)

Öykü Listesi;

1-İbrahim Şaşma (Eser-Hüdhüd Kuşları) Rumuz (Beyzadem), 2- Sedat Sayın (Eser-Cemal Süreyya) Rumuz (Yalnızlık Koridoru), 3-Engin Kükrer (Eser-Babam Gelince) Rumuz (Rüzgar).

Mansiyon;

Ebru Fidan Alpay (Eser-Dedemin Bakışı) Rumuz (Bulut), Abdullah Esat Köksal (Eser-Doksan Siperlik Bir Esef) Rumuz (Çavuş), Taner Tuncer (Eser-Kuş Avı) Rumuz (Kızan). Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.