DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21568131,06%
Edirne
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EDAK 40 kişilik ekiple katılacak

EDAK 40 kişilik ekiple katılacak

Ulusal Enkaz Altı ve Medikal Müdahale” Tatbikatı 11-12 Kasım tarihlerinde Yalova’da gerçekleştirilecek. Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK)’ın tatbikata 40 kişilik ekiple katılacağı bildirildi.

ABONE OL
2 Kasım 2023 06:48
EDAK 40 kişilik ekiple katılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkezi Yalova’da bulunan Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu AKDF’nin her yıl düzenlemiş olduğu ve Federasyona bağlı dernekler K77-Yalova, EDAK-Edirne, GÖNDAK-Gönen/Balıkesir, UMUT-Aydın, KEDAK-Keşan/Edirne, TÜRKCAN-İstanbul’un katılımı zorunlu olan “Ulusal Enkaz Altı ve Medikal Müdahale” Tatbikatı bu yıl 11-12 Kasım 2023 tarihlerinde Yalova’da gerçekleştirilecek.

Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonu ve ilgili kurumların desteği ile UMKE ekiplerinin Sağlık Müdürlüğü “Yerel Düzey Afet Planı” kapsamında icra tatbikatı ile birlikte yapılacak.

Planlı Tatbikat Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu AKDF’nin Yalova’da bulunan Eğitim ve Tatbikat sahası enkaz alanları ile birlikte “Riskli Yapı” kararı alınmış ve Yalova İl Özel İdaresi’ne bağlı binaların yıkılması ile gerçek enkazlarda icra edilecek.

EDAK 40 KİŞİLİK EKİPLE KATILACAK

1999 yılında yaşanan Gölcük ve Düzce depremlerinin ardından bir grup gönüllü tarafından kurulan Edirne Arama Kurtarma Derneği EDAK, geçen 23 yıllık süreç içeresinde tecrübe kazanmış bir ekip olarak birçok Afet, Taşkın, Deprem gibi olaylara katılmış ve son olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan ve 12 İl’i kapsayan asrın felaketine de kısa sürede bölgeye intikal ederek Arama Kurtarma faaliyeti göstererek birçok canlıya ulaşmış ve enkazdan çıkarmıştı. Bu kez ise Yalova’da gerçekleştirilecek “Ulusal Enkaz Altı ve Medikal Müdahale” planlı tatbikatına EDAK 40 kişilik bir ekip ile katılacak.

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Edirne Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhad Ceylan, “Bağlı bulunduğumuz Federasyonumuzca her yıl organize edilen tatbikata EDAK olarak mümkün olduğunca katılım göstermeye çalışıyoruz. Bu yıl da düzenlenen bu tatbikata 40 kişilik bir ekiple iştirak edeceğiz. Aramıza katılım sağlayan yeni üyelerimiz var, bu üyelerimiz eğitim programlarını tamamladılar şimdi ise gerçek bir deprem olmuş gibi, gerçek enkazlarda çalışma fırsatı bulacaklar” dedi.

Edirne Valisi olarak atanan eski AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer’in dernekle yakından ilgilendiğini, kendileri ile sürekli istişare halinde olduklarını da belirten Ceylan, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ile ortak konularda birlikte hareket edildiğini ve kısa süre içeresinde ortak bir protokol yapılacağını ayrıca Akreditasyon işlemlerinin de tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP