DOLAR 32,2520 -0.02%
EURO 34,6884 -0.1%
ALTIN 2.401,220,05
BITCOIN 2018382-1,43%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

‘İsrail devleti soykırım uyguluyor’

‘İsrail devleti soykırım uyguluyor’

Edirne Roman Sivil Toplum Gönüllüsü Turan Şallı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının Müslümanlara yönelik bir soykırım olduğunu belirterek, “Yaşanan savaş insanların çürümüş vicdanlarını ortaya çıkarmaktadır. Yüzyıllarca vatansız yaşayan, sürgün edilen, katledilen Yahudi halkının çocukları bu orantısız savaşa ortak olmaması gerekir” dedi.

ABONE OL
1 Kasım 2023 10:12
‘İsrail devleti soykırım uyguluyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şallı, açıklamasında şunları kaydetti:

“İnsanlık tarihinde insanları yıkımlara sürükleyen üç öğe vardır: Din mezhep savaşları, toprak savaşları, ekonomik enerji savaşlarıdır. 7 Ekim’de HAMAS’ın silahlı grubu, Gazze-İsrail sınırına sızarak festivalde bulunan sivillere yönelik silahlı saldırılarda bulunup 260 İsrailliyi öldürdüler. İçlerinde yabancı uyruklularda bulunmaktaydı. Bu saldırının hiçbir haklı izahı olamaz. Hamas silahlı örgütü ile İsrail ordusu arasında yaşanan hava saldırıları en çok masum sivillere zarar vermektedir. Bu durum iki taraf içinde geçerlidir. Savaşın yansımaları güçlü devletleri de askeri stratejilere yönlendirmiştir. Yani küresel güçler işbaşında. Türkiye ye yansıması şimdilik bir muamma.

İsrail ordusunun orantısız güç kullanarak, uluslararası sözleşmeleri yok sayarak, hastanelere yasaklanmış füzelerle saldırması asla kabul edilecek bir durum değildir. Bir İsrail ordu sözcüsü, ana hedefin “Hamas’ın İsrailli sivilleri öldürecek ya da tehdit edecek askeri kapasitesinin yok edilmesi” olduğunu söyledi. İsrail’in kendisini savunma hakkı olmakla birlikte masum sivilleri ne Hamas’ın ne de İsrail’in öldürme hakkı olmamalıdır.

Tarihin yazgısına baktığımızda; Osmanlı’ya karşı İngiltere ile birlikte savaşan, Türk askerlerini öldüren, kör eden Filistinliler, İngiltere’nin kurulmasında öncelik ettiği İsrail devletinin insanlık dışı uygulamalarına kurban gitmektedir. İsrail iki gün önce Türk-Filistin Dostluk Hastanesini bombaladı. Türklerle dostluğunu gösterdi.

Masum Gazze halkına yönelik ağır füze saldırıları, Nazi Döneminde Yahudilere, Çingenelere yapılan soykırımdan farksızdır. İsrail devletinin savaş uygulamaları, Alman Nazi rejiminin 1940-1945 yılları arasında Yahudi ve Çingenelere yönelik gerçekleştirdiği kitlesel katliamlarından farksızdır. Nazi rejiminin gaz odalarında toplu olarak infaz ettiği yaktığı Yahudilerin, Çingenelerin farklı bir benzerini İsrail devleti yasaklanmış füzelerin ateşiyle, gazıyla Gazzelileri katletmektedir. Dün Ukrayna için gözyaşı dökenler, “Gazze’yi yok edin” diyor. İkiyüzlü insanlık.

Osmanlı, Avrupa’dan kovalanan binlerce Yahudi’ye topraklarını açtı, yaşam hakkı tanıdı. Yahudilerin şimdiki çocukları Filistin topraklarını işgal ediyor, yakıyor, yıkıyor, yaşam hakkı tanımıyor. Gazze halkına “Siz yok olacaksınız, bu topraklarda sadece biz yaşayacağız” diyorlar. Masum Gazze’li halkın çocuklarını, kadınlarını yaşlılarını Nazi döneminde olduğu gibi, ha gaz odalarında öldürmüşsün ha füze saldırılarıyla. Orantısız savaş İsrail’in Müslümanlara yönelik soykırımıdır. Yaşanan savaş insanların çürümüş vicdanlarını ortaya çıkarmaktadır. Yüzyıllarca vatansız yaşayan, sürgün edilen, katledilen Yahudi halkının çocukları bu orantısız savaşa ortak olmaması gerekir.”

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.