DOLAR 32,2460 0%
EURO 34,8204 0.39%
ALTIN 2.421,781,21
BITCOIN 1989490-0,40%
Edirne
16°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Yardımlar azaldı

Yardımlar azaldı

Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Erci Yılmaz, geçen yıla göre “Askıda Okul Giysisi Dayanışması”na yardımların ciddi oranda azaldığını söyledi. Ercin, “‘Askıda Okul Giysisi Dayanışması’ kapsamında bu yıl Edirne’de 65 öğrencinin okul giysisi temin edildi. Geçtiğimiz yıllara nazaran yarı yarıya bir düşüşten söz ediyoruz. Ancak, ne yazık ki, ihtiyacı olan çocuk sayısının azalmasından değil, katkıda bulunmak isteyenlerin alım gücünün düşmesinden kaynaklı bu sonuç, süreç boyunca taşıdığımız endişenin resmi oldu” dedi.

ABONE OL
31 Ekim 2023 11:25
Yardımlar azaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Çocuk Hakları Derneği, yaklaşık iki ay önce başlayan “Askıda Okul Giysisi Dayanışması”nı tamamladı. “Askıda Okul Giysisi Dayanışması”nın sonuçlarını değerlendiren Dernek Başkanı Ercin, ekonomik krizden dolayı insanların bu yıl yardımlarını azaltığını kaydetti.

“ENDİŞENİN RESMİ OLDU”

Ercin, şunları söyledi:

“ ‘Askıda Okul Giysisi Dayanışması’ kapsamında bu yıl Edirne’de 65 öğrencinin okul giysisi temin edildi. Geçtiğimiz yıllara nazaran yarı yarıya bir düşüşten söz ediyoruz. Ancak, ne yazık ki, ihtiyacı olan çocuk sayısının azalmasından değil, katkıda bulunmak isteyenlerin alım gücünün düşmesinden kaynaklı bu sonuç, süreç boyunca taşıdığımız endişenin resmi oldu. Zira, daha önce bir kişi bir çocuğu giydirebiliyorken, bu yıl bir çocuğun okul giysisini temin etmek için üç kişinin el vermesi gerekti. Okul giysisini almış bir çocuk, derse aç giriyorsa yine eksik, yine hatalı bir durum var demektir. Beklentimiz, toplumun her kesiminin ve ayrıca tüm yetkililerin ve ilgililerin, bu konudaki farkındalık çalışmalarımıza ses ve omuz vermeleri. İnsanlar bir şeyler yapmak istiyorlar faka buna güçleri yok. Kendi çocukları var, yetişmek zorundular. İnsanlar daha önceki kadar katkı koyamadı. 100 öğrencinin üstüne çıktık. Ancak zorlaya zorlaya 65 sayısı. Çok para konuşmak istemiyorum çünkü biz doğrudan mağaza ile iletişime giriyoruz. Parayla biz uğraşmıyoruz.” 

“AÇ ÇOCUĞUN BİR DERSİ DİNLEMESİ MÜMKÜN MÜ?”

Dernek Kurucu Başkanı Avukat Nebahat Çavuş da şunları kaydetti:

“Devletin çocuk politikasıyla, milli eğitim politikasıyla bunların çözülmesi gereken şeyler. Sosyal medyada, basında çocukların okullara aç gittiği söyleniyor. Bunu çözecek olan devlet. Çocukların okula aç gitmemesi gerekiyor. Çocukların giysisiz gitmemesi gerekiyor ama aç hiç gitmemesi gerekiyor. Aç çocuğun bir dersi dinlemesi mümkün mü? Aç bir çocuğun arkadaşıyla güzel sosyalleşe bilmesi mümkün mü?” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.