DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22358322,38%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

22 yıla kadar hapis cezası isteniyor

22 yıla kadar hapis cezası isteniyor

Kırklareli İğneada'daki 6 kişinin öldüğü selde 4 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede kamp alanının işletmecisi Bülent B'nin aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

ABONE OL
31 Ocak 2024 12:42
22 yıla kadar hapis cezası isteniyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen kamp alanının işletmecisinin aralarında bulunduğu 4 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede tutuklu sanık işletme sahibi Bülent B. ile tutuksuz yargılanan işletme ortaklarından B.G, C.A. ve S.U. hakkında “Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma” suçundan 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Kırklareli Adli Tıp Şube Müdürlüğünce yapılan otopsi işlemleri neticesinde meydana gelen sel sonucu Demirköy ilçesine bağlı Avcılar köyündeki ruhsatsız ve imara aykırı şekilde çalıştırılan tesiste Ahmet Baki Şimşek, Rahile Şimşek, Mihriban Bağışlar, Selman Bağışlar, Suna Duman ve Ümit Solmaz’ın genel beden travması ve suda boğulma sonucu hayatını kaybettiği, Hüseyin Duman, Mila Duman ve Kerem Şimşek’in yaralı kurtarıldığı bilgisi bulunuyor.

Meteoroloji bilirkişisi tarafından değerlendirme raporunun da yer aldığı iddianamede, olay tarihinde meydana gelen yağışların ölçülen ekstrem yağış değerleri olduğu, kısa sürede meydana gelen ve yağış şiddeti sınıflandırmasında aşırı yağış olarak nitelendirildiği yer alıyor.

Jeoloji bilirkişisi tarafından yapılan değerlendirme de tesisin muhtemelen eski dere yatağı üzerine konumlandığı kanaatine varıldığının belirtildiği iddianamede, uydu görüntüsü incelemesinde ise 2020 yılında 4 bina ve yapay göletin bulunduğu, 2021 yılında ise kaçak yapıların devam ettirildiği bilgisi bulunuyor.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesince 1’i tutuklu 4 sanığın yargılanması yapılacak. (aa)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.