DOLAR 32,2531 -0.07%
EURO 35,0072 -0.24%
ALTIN 2.475,720,40
BITCOIN 21452830,59%
Edirne
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

’25 Kasım stadını yıkmak için neden acele ediliyor?’

’25 Kasım stadını yıkmak için neden acele ediliyor?’

ABONE OL
30 Nisan 2024 11:11
’25 Kasım stadını yıkmak için neden acele ediliyor?’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSİspor ve Edirnespor önceki dönem yöneticisi Hüseyin Erkin, 25 Kasım stadının yıkım ihalesinin yapıldığını, stadın bir an önce yıkımı için acele edildiğini öne sürerek, “Yeni stadyum yapılmadan 25 Kasım Stadının yıkılması için neden acele ediliyor. Spor Bakanlığı 2024 yatırım bütçesinde ödeneği var mıdır? Eski Selimiye Devlet Hastanesi (SSK) yıkıldı ne olacağı bilinmiyor. Uzunköprü Stadı yıkıldı yenisi henüz başlanamadı. Yeni stadyum yapılmadan mevcut stadyumu yıkmanın hiçbir mantığı yok” dedi.

Erkin, açılamasında şunları kaydetti:

“EDİRNE İÇİN NOSTALJİK DEĞERİ VAR’

1950 yılında hizmete giren 25 Kasım Stadı, bu haliyle uzun yıllar kullanıldı. Edirne için nostaljik bir değeri ve birçok hatırası olan stadyumdur. 1999 da açık ahşap türbinler yıkılıp  sadece kapalı türbin karşısına açık beton türbin yapıldı. Halen 4000 kişi seyirci kapasitesine sahip 25 Kasım Stadyumu son 15 yıldır gözde bir yer olarak başka amaçlarla kullanılma moduna girdi. 6.11.2012 tarihinde TOKİ’ye devredilen 25 Kasım Stadı yıkım ihalesi yaklaşık maliyeti 300 bin TL bedelle 25.04.2024 İl Özel Encümenince ihale edildi. TOKİ’nin yapması gereken bu yıkım ihale işi Edirne İl Özel İdare bütçesinden yapıldı. Ayrıca yeni stadyum yapılmadan 25 Kasım Stadının yıkılması neden acele ediliyor. Spor Bakanlığı 2024 yatırım bütçesinde ödeneği var mıdır? Eski Selimiye Devlet Hastanesi (SSK) yıkıldı ne olacağı bilinmiyor. Uzunköprü Stadı yıkıldı yenisi henüz başlanamadı. 2024 yılı Edirne yatırım programında bu konularla ilgili bir proje ve ödenek görünmüyor. Yıkılması işi ihale edilen 25 Kasım Stadyumu yerinin, Halen kesin olarak ne amaçla kullanılacağına karar verilmiş değil. Stadyumun acele yıkılması nedendir.

‘ÖNCE YENİ STAT YAPILMALI’

 Siyaseten 10 yıldır yıkılıp başka bir alana (Kapalı yüzme havuzu yakınına söylenti var) 10 bin kişilik yeni bir stadyum yapılacağı açıklamaları yapılıyor. ‘’Kent Meydanı ‘’ yapılacağı, ‘’Millet Bahçesi’’ yapılacağı söyleniyor. Kent Meydanı’nın şehir merkezinde olması sanırım daha uygundur. Millet Bahçemiz zaten yapılıyor. Uzun yıllardır Edirne ve Edirne Spor için sembol bir konum olan 25 Kasım Stadının yıkılması Edirne için çok mu öncelikli bir konudur. Kaldı ki Edirnespor Futbol takımı bir üst lige çıkmak için mücadele ediyor. Kanımca, Stadın yıkılması playoff mücadelesinde yer alan Edirnespor için dezavantaj yaratır. Yeni stadyum yapılmadan mevcut stadyumu yıkmanın hiçbir mantığı yok. Bu sadece Edirnespor futbol takımına ve Edirne’nin sporuna zarar verir.

‘YERİNDE ONARIMI YAPILABİLİR’

25 Kasım Stadyumu yıkılması, mevcut halinin onarılıp yeni türbinlerin yapılabileceği veya başka bir yere yapılması konusu mutlaka Edirne Kamuoyunda ve Edirne spor camiasında tartışılıp ortak bir kararla olmalıdır. 2556 ada 1 parselde 22160 metrekare alanda konuşlanmış 25 Kasım Stadyumu, aynı yerinde Edirne’ye yakışır en az 10 bin kişilik güzel bir stadyumu haline getirilebilir. Stadın bulunduğu alan kazılamaz, çünkü stadın da bir bölümü ‘Tatari Mezarlığı’ alanı içinde kalıyor deniliyor. Peki ‘’Hızlı Tren güzergahı’’ için her türlü kazı yapılıyor. Üstelik hattın geçtiği 3478 ada 162 parsel tapu kaydında mezarlık olarak yazılıdır. Ayrıca bu parselin bitişiğinde eski Elektrik fabrikası inşaatı da yapılmış. Bu mantıkla 25 Kasım Stadı pekala yeniden aynı alanda inşa edilebilir. İlla 25 Kasım Stadı, yıkılıp yerine başka amaçla bir şey yapılacaksa, yeni stat yapılmadan yıkılmasının bir mantığı yok. 25 Kasım yıkılınca ‘’Tunca Stadı’’ onarılıp profesyonel maçlar oynanır hale getirilecekmiş. Buraya yapılacak masraf yerine, ‘’Sarayiçi Güreş sahası’’nın batı kısmı türbinleri 6 m geri çekilerek burasıda standart 45×90 ölçülerinde profesyonel maçların oynanacağı bir stadyum haline getirilebilir. Böylece yılda iki buçuk gün yerine tüm yıl boyunca Sarayiçi alanıda kullanılmış da olur.

Ekonomik sıkıntılı bir dönemden geçen ülkemizde Edirne için bu konu detaylı ve aklıselimle düşünülmesi gerekir kanaatindeyim. 25 Kasım Stadı ve Yeni stadyum yerinin kamuoyunda mutlaka tartışılarak en doğru karar ortaya çıkacaktır.”

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.