DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22301611,30%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Acil durum lojistiğinin önemini anlattı

Acil durum lojistiğinin önemini anlattı

Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen I. Ulusal Edirne Sempozyumu’nda acil durum lojistiğinin önemine vurgu yapıldı. Sempozyumda gazetemiz yazarlarından Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı Öğr. Gör. Selçuk Duranlar, “Acil Durum Lojistiği, Tedarik Zincirinin Kırılganlığı, Edirne İli İçin Bir Öneri” adlı bildiri sundu.

ABONE OL
3 Mayıs 2024 14:01
Acil durum lojistiğinin önemini anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1.Ulusal Edirne Sempozyumu Trakya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Balkan Yerleşkesinde gerçekleşti.

Sempozyumun ikinci gününde gazetemiz yazarlarından Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı Öğr. Gör. Selçuk Duranlar “Acil Durum Lojistiği, Tedarik Zincirinin Kırılganlığı, Edirne İli İçin Bir Öneriadlı bildiri sundu.

Duranlar, bildirisinde şunları kaydetti:

 “Acil durum lojistiği, İnsan ve mal kaybını azaltmak için nüfuslarını ve altyapılarını etkili bir şekilde korumak, ve hızlı bir şekilde toparlanması sağlamak üzerine kurulmuştur. Etkilerini ve sorunlarını gerçek zamanlı, etkili ve uygun maliyetli çözümler gerektirdiğinden, acil durum lojistiği, acil durum malzemelerinin zamanında teslim edilmesini sağlayan destek fonksiyonudur.

Risk yönetimi, yangın, sel, heyelan ve doğal afetlerin yanı sıra tedariki kesintileri, jeopolitik faktörler vb. durumlarda ihtiyaç malzemelerinin hareketini etkileyebilecek risklerin ortaya konarak azaltılması gerekmektedir. Bunu yaparken acil durum planları geliştirilir, güvenlik, emniyet ve sürdürülebilirlik konularını yöneterek başarıya ulaşma hedeflenmektedir.

 Gereksinim sırasına göre temin edilecek malzemelerin hangi tip depolarda ve ne şekilde depolanması gerektiği tespit edilmeli, buna göre en uygun depo yerleri afete öngörülen süre içinde erişimi mümkün kılacak şekilde belirlenmelidir. Uygun bir depolama hizmetinin yapılabilmesi için gereken asgari şartlar; ulaşımın kolay yapılabileceği, doğru seçilmiş arazide, uygun bina yapılarında, doğru büyüklükte (Ulusal ve Bölgesel Afet planlarında belirlenen afet müdahale kapasiteleri ile doğru orantılı olmalıdır), uygun çalışma alanlarının sağlandığı, depo alanlarına ihtiyaç duyulmaktadır”.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP