DOLAR 32,2803 -0.2%
EURO 34,8672 -0.03%
ALTIN 2.398,410,22
BITCOIN %
Edirne
13°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeye borç şoku!

AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeye borç şoku!

İpsala’nın Yenikarpuzlu Belde Belediyesi, 44 yıl sonra CHP’ye geçti. Belediye Başkanı Ahmet Köprü, iki dönemdir AK Parti’de olan 3 bin 400 nüfuslu belde belediyesinin 16 milyon 106 bin liralık borcunu belediye binası dışına astığı pankartla kamuoyuna açıkladı. Başkan Köprü, “Seçim yatırımı olarak çok sayıda personel alımı yapılmış. Önümüzdeki günlerde personel sayısında eksiltmeye gideceğiz” dedi.

ABONE OL
24 Nisan 2024 16:56
AK Parti’den CHP’ye geçen belediyeye borç şoku!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Yenikarpuzlu Beldesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını CHP’li Ahmet Köprü kazandı. İki dönemdir AK Parti’de olan belde belediyesi, 44 yıl sonra CHP’ye geçti.

Yenikarpuzlu Belediye Başkanı Ahmet Köprü, eski yönetimden devraldığı 16 milyon 100 bin liralık borç pankartını, belediye binasına asarak kamuoyuna duyurdu. Başkan Köprü, gazetemize yaptığı açıklamada seçim öncesinde ‘Belediyenin borcu yok hatta parası var’ şeklinde söylemler yapıldığını belirterek, bilgi kirliliğini gidermek amacıyla borç parkını belediye binasına astığını kaydetti.

Başkan Ahmet Köprü, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘BİRAZ ZAHMET ÇEKECEĞİZ’

“Bu dönem biraz zahmet çekeceğiz. 3 aylık bir süreci atlattıktan sonra yavaş yavaş toparlarız diye düşünüyorum. Kısıtlı gideceğiz, tek çaremiz bu. Dış kaynak araştırıyoruz. İnşallah buluruz. Kaynak bulursak çabuk toparlarız diye düşünüyorum. Biraz arazilerimiz var. Bunların normalde onuncu ayda ihaleleri oluyor. En kötü ihtimal bunları 6 veya 7. aylarda ihaleye çıkarabiliriz. 2 dönemdir belediyemiz AK Parti yönetimindeydi. 44 yıl sonra CHP kazandı.

‘BİLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDERMEK İSTEDİK’

Bilgi kirliliği oldu. Aslında bu borç işinin üzerinde durmak istemiyorduk. Borç yok hatta para var gibi söylentiler olmuştu. O bilgi kirliliğini gidermek için borçları gösteren pankartı belediye dışına astık.

‘PERSONEL SAYISINDA EKSİLTMEYE GİDECEĞİZ’

 En çok bizi rahatsız eden konu piyasa borçları. Sanayi, betoncu, kumcu gibi. Belediyenin çok fazla personeli var. 37 kişi sonradan alım var şirket üzerinden. Son zamanlarda en çok gider de bunlarda. Ama azaltıyoruz. Üç aylık dönemde 27 kişi işe alınmış. Pazartesi günü personelde eksiltmeye gideceğiz. Şu anda 46 personelimiz var. Açıktan seçimi yatırımı olarak alınan personel sayısı çok fazla.  3 bin 400 nüfuslu belde için bu kadar personel çok fazla.”

Haber Seyide Esen    

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.