DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20417126,00%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akalın, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde konuştu

Akalın, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde konuştu

Edirne Milletvekili AKPM Türk Delegasyon Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akalın’ın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde “Çocukların Çevrimiçi Şiddete Karşı Korunması” konusuyla ilgili konuşma gerçekleştirdi.

ABONE OL
20 Nisan 2024 15:48
Akalın, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akalın, Fransa’nın Strazburg kentinde yaptığı konuşmada, “Teknolojik ilerlemelerin kapılarını açtığı çağda, maalesef çocuklarımızı olağanüstü tehlikelere maruz bırakan bir dünyada yaşıyoruz. Hızla artan dijital şiddet, en genç ve en savunmasız çocuklarımızın hayatları üzerinde derin etkiler bırakan acı bir gerçektir ve acil önlemler alınmasını gerektirir” dedi.

“OKUL MÜFREDATINA ENTEGRE EDİLMELİDİR”

Akalın, şunları kaydetti:

“Online şiddet sonucu zihinsel sağlık ve refah ciddi şekilde tehlikeye girmekte ve çocuklarımızın güven duygularını yok etmektedir. Her hakaret içeren yorum, her uygunsuz görüntü ve her kötü niyetli tehdit, çocuklarımızın masumiyetlerini aşındırır ve özgüvenlerini zedeleyerek tamamen iyileşmeyebilecek uzun vadeli zararlara neden olur. Çocuklarımızı hem çevrimdışı hem çevrimiçi zararlı içeriklerden korumak, ahlaki bir görevimizdir. Online şiddetin ortaya çıkmasına neden olan kök sebepleri ele almalıyız, bunlar; zararlı içeriklerin hızla artması, dijital okuryazarlık eğitiminin eksikliği veya çevrimiçi toksik davranışların normalleşmesidir. Tüm paydaşları bilgi ve gerekli araçlarla donatarak dijital mecrayı güvenli ve sorumlu bir şekilde gezinmelerini sağlamaya yönelik kapsamlı eğitim ve farkındalık çalışmalarına yatırım yapılmalıdır. Dijital okuryazarlık eğitimi, çocuklara çevrimiçi tehditleri tanımlama ve yanıtlama, kişisel bilgilerini koruma ve gerekli durumlarda yardım talep etme konuları, erken yaşlardan itibaren okul müfredatına entegre edilmelidir.

“ONLİNE ŞİDDETLE MÜCADELE KOLEKTİF BİR ÇABADIR”

Raporda belirtildiği gibi, teknoloji şirketleri ve çevrimiçi platformlarla işbirliği yaparak etkili koruma ve denetim mekanizmaları geliştirmeli ve uygulanmalıdır. Bu, kapsamlı içerik denetimi politikaları, yaş doğrulama önlemleri ve zararlı içeriği tespit etmek ve kaldırmak için yapay zeka ve dijital öğrenme algoritmaları gibi teknolojik çözümleri içerir. Resmi yasal koruyucu kurumlar, teknoloji şirketleri ve yasal koruyucu diğer gruplarda çocuklarımıza zarar vermek isteyenleri tespit etmek ve yargılamak için sıkı mekanizmalar geliştirmeli ve birlikte çalışmalıdır. Online şiddetle mücadele, bireysel bir savaş değil, tüm paydaşların taahhüt ve işbirliğini gerektiren kolektif bir çabadır. Toplumumuzun en savunmasız çocuklarımızı korumalı ve internetin; fırsatlar mekanı olmaya devam etmesini, şiddet ve sömürünün yayılacağı bir ortam olmamasını sağlamalıyız.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.