DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22426240,85%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Altını olan yaşadı

Altını olan yaşadı

Altın yine rekor kırmaya devam ediyor. Son 6 ayın en yüksek seviyesinde seyreden altında yeni artışla birlikte 24 ayar gram altın bin 985 liradan alıcı buluyor. Altının gramının daha da yükselebileceğini dile getiren Kuyumcu Erkan Güler, vatandaşların ellerindeki altınları saklamaları gerektiğini belirtti.

ABONE OL
29 Kasım 2023 17:11
Altını olan yaşadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altında yaşanan dalgalanmalar her geçen gün artarak devam ediyor. Dolar ve Euro’nun yükselmesiyle birlikte altın yeniden rekor tazeledi. Küresel piyasadaki gerginlik ve savaşın altına etki ettiğini dile getiren Kuyumcu Erkan Güler, altının ilerleyen günlerde yükselişine devam edeceğini söyledi. 

Dolar ve ons altın fiyatına göre gram altının fiyatının belirlendiğini dile getiren Güler, “Şu anda 22 ayar gram altın, bin 900 liralarda seyrederken, 24 ayar gram altın bin 985 lira. Altın küresel gerginlik ve savaşın etkileriyle fiyatta yukarı doğru bir hareketlenme oldu. Bizim beklentimiz daha yukarı rakamlar. Ons bazında daha yüksek rakamlara çıkmasını bekliyoruz. Fiyatın yakın zamanda bir 200-250 lira yukarı doğru gitmesi bekleniyor. Ons altın ve dolar fiyatına göre gram fiyatı değişiyor. İkisinden birisi hareketlenmesiyle birlikte fiyat yukarı doğru çıkıyor. Son olarak ons altında bir hareketlenme gördük. Ons altın bin 950 lira bandındaydı,  2 bin 40’a kadar çıktı. Oradaki yükseliş bizde gram ve liraya yansıdı.” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlar ellerindeki altını bekletmeli”

Ons altının 12 yıldır bin 900, 2 bin bandında hareket ettiğini dile getiren Kuyumcu Güler, aslan payının ons altındaki hareketlenmeden sonra yaşanacağını aktardı. Vatandaşların altın satmayıp beklemesi gerektiğini söyleyen Kuyumcu Erkan Güler, “Asıl aslan payı ons altındaki hareketten dolayı oluyor. Hesaplamanın içerisinde dolar ve ons altından olduğu için hareketlenmeler bunlara bağlı oluyor. Asıl beklenti ons altında, 12 yıldır yüksek bir hareketlenme yapmamış, bin 900 bandındaydı bugünlerde 2 bin 40’larda geziniyor. Dünyanın en değerli madeni, bir süredir aynı rakamlar arasında geziniyor. Biz orada bir hareketlenme bekliyoruz. Vatandaşlarımız şu anda altınlarını satmamalı, saklama şansı varsa biraz daha saklamalı çünkü fiyatın yükselmesi bekleniyor.” diye konuştu.

Haber Ogün Kurkan

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.