DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22535721,89%
Edirne
31°

AÇIK

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

‘Artık evlerden çıkmanın zamanı geldi’

‘Artık evlerden çıkmanın zamanı geldi’

Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Mübessel Yolalmaz, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, “İnsanlar ve çevredeki yapılar, yollar, kaldırımlar engelli vatandaşların yaşamını daha zorlaştırmaya başladı. Bu yüzden evlerine ve iç dünyalarına kapanmaya başladılar. Artık evlerden çıkmanın sosyalleşmenin zamanı geldi. Biz savaşarak, söke söke alacağız yaşam hakkımızı” dedi.

ABONE OL
11 Mayıs 2024 12:03
‘Artık evlerden çıkmanın zamanı geldi’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Yolalmaz, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:       

“Yine yeniden bir engelliler haftasına daha geldik. Yıllar yılları kovalıyor ama bizde dertler bitmek bilmiyor. Mesela ben dört yaşından beri yani kırk dört yıldan bu yana engelliyim. Benim çocukluğum, okul dönemlerim ve gençlik yıllarım güzel geçti. Önüme çıkan zorluklar ile başa çıkmayı başardıysam önce ailemin sonra çevremdeki insanların sayesinde oldu. O yıllarda insanlar yardımsever, merhametliydi ve acımasız değillerdi.

 İnsanlar ve çevredeki yapılar, yollar kaldırımlar engelli arkadaşların yaşamını daha zorlaştırmaya başladı. Bu yüzden evlerine ve iç dünyalarına kapanmaya başladılar. Artık evlerden çıkmanın sosyalleşmenin zamanı geldi. Yaşamak bütün zorluklara rağmen çok güzel. Kimse bize altın tepside bir hayat vaat etmez. O yüzden biz savaşarak, söke söke alacağız yaşam hakkımızı. Normal insanlar gelecek nesillere güzel bir hayat bırakalım çocuklarımız daha rahat yaşasın diye uğraşıyorlar. Bizler de gelecek nesilde engelli olarak yaşamak zorunda kalacak kardeşlerimize engelsiz bir dünya bırakmak için elimizi taşın altına koyalım. Birlikten kuvvet doğar. Şimdi zincirlerimizi kırma vakti geldi. O zaman hayatın her alanında sokaklarda, AVM’lerde, tiyatrolarda, sinemalarda, çarşı ve pazarlarda olma vakti. Biz dışarı çıkmazsak, derdimizi anlatmazsak hiçbir sorun çözülmez. Dertler anlattıkça çözülür. Yoksa sadece yılda iki kere gazetelerde fotoğraflarımız ve sitem yazılarımız çıkar sonra raflarda yerini alır. Bizler artık yılda iki kere haber kaynağı olmak istemiyoruz. Çözüm odaklı ve yaşanabilir bir dünya istiyoruz. Engelsiz bir dünya için el ele gönül gönüle olma zamanı.” Haber Merkezi  

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.