Edirne’de su ürünleri avlak sahalarının kiralama ihalesi gerçekleştirildi. İhale kapsamında, Meriç Nehri avlak sahaları, Enez Lagünleri ile Altınyazı, Sultanköy ve Yenikarpuzlu barajı avlak sahalarının kiralama işlemi gerçekleştirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, il merkezi ile İpsala, Uzunköprü, Meriç ve Enez ilçelerindeki su ürünleri avlak sahalarının istihsal hakkının kiraya verilmesine yönelik ihale il müdürlüğünde yapıldı.
İhale kapsamında, Meriç Nehri avlak sahaları, Enez Lagünleri ile Altınyazı, Sultanköy ve Yenikarpuzlu barajı avlak sahaları yer aldı.
Yapılan ihale sonucunda, merkez, Küplü, Subaşı, Yenikarpuzlu, Enez, İbriktepe, Altınyazı su ürünleri kooperatifleri ile Nasuhbey, Alibey, Umurca ve Karayusuflu köyleri su ürünleri kooperatifleri kendi bölgelerindeki avlak sahalarının kiralama işlemlerini gerçekleştirdi.
İl Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi ve kooperatifler aracılığıyla yerel üretimin desteklenmesi çalışmalarının devam edeceğini belirtti. (aa)
GÜNDEM
02 Kasım 2026GÜNDEM
02 Kasım 2026GÜNDEM
02 Kasım 2026GÜNDEM
02 Kasım 2026GÜNDEM
02 Kasım 2026GÜNDEM
02 Kasım 2026GÜNDEM
02 Kasım 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.