DOLAR 32,3629 -0.37%
EURO 34,7166 -0.31%
ALTIN 2.382,01-1,66
BITCOIN 18982011,19%
Edirne
18°

PARÇALI BULUTLU

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Başka parti lehine çalışan üyelere disiplin cezası

Başka parti lehine çalışan üyelere disiplin cezası

CHP, seçimde başka parti lehine çalışanları disipline sevk edecek. CHP Genel Merkezi tarafından gönderilen yazıda, yerel seçimlerde başka parti veya adayı lehine çalışan parti üyelerinin disiplin kuruluna sevk edileceği açıklandı. Örgütlerden kişilerin isimlerini ve aleyhte yürüttükleri çalışmaları raporlamaları istendi.

ABONE OL
19 Nisan 2024 14:54
Başka parti lehine çalışan üyelere disiplin cezası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından örgütlere gönderilen yazıda, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bazı parti üyelerinin CHP aleyhine, başka parti veya aday lehine çalıştığı bilgisi geldiği belirtildi. Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftçi Binici, Gökan Zeybek ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzasıyla gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Tüzüğümüzün 68/1-e maddesi ‘Parti adaylarına karşı ya da başka parti adaylarından yana açık ya da gizli çalışmak’ fiilinin kesin ihraç cezasıyla cezalandırılması gerektiğini düzenlemiştir.

 Bu hükme göre partimiz aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerimizle ilgili disiplin süreci doğrudan Merkez Yönetim Kurulumuzca başlatılacaktır.

 Yerel seçimlerde partimiz aleyhine, başka parti veya aday lehine çalışan üyelerin disiplin kurullarına sevkinin yapılması için bu kişilerin isim ve partideki görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin 29 Nisan 2024 tarihine kadar Genel Merkez Yazı İşlerine bildirilmesi gerekmektedir.”

Yazıda delillendirilmemiş başvuruların işleme konulmayacağı ifade edildi.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.