DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21693170,18%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bir evladın çaresizliği

Bir evladın çaresizliği

Edirne’nin Hacıumur Köyü’nde yaşayan 56 yaşındaki Sadık Akgün, yaşlı ve engelli annesini 2 gün emanet edeceği bir kurum ve kimse bulamıyor. Akgün, “Başka illerde belediyelerin, valiliklerinin gündüz bakım evleri var. Edirne’de neden böyle bir yer yok?” diyerek yetkililere seslendi. Akgün, 12 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alması gereken raporu, annesini bırakacak bir yer bulamadığı için alamadığını söyleyerek, “25 Ocak’ta duruşmamız var. Adli tıp kurumuna gidemediğim için davayı kaybedeceğim” dedi.

ABONE OL
18 Ocak 2024 12:31
Bir evladın çaresizliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin merkeze bağlı Hacıumur köyünde yaşayan 56 yaşındaki Sadık Akgün, devam eden bir mahkemesi nedeniyle İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan istenen raporu, yaşlı ve engelli annesini bakacak kimse bulamadığı için raporu alamadığını, bu nedenle 25 Ocak’taki mahkemeyi de kaybedeceğini söyledi.

Gazetemize açıklama yapan Akgün, yüzde 47 engelli raporu bulunan 76 yaşındaki annesinin tek başına ihtiyaçlarını karşılayamadığını, bakıma muhtaç olduğunu belirterek, annesine kendisinin baktığını kaydetti. Kendisinin de Adalet ön lisans mezunu olduğunu söyleyen Akgün, başka şehirlerde yaşlılar için gündüz bakım evleri olmasına rağmen Edirne’de böyle bir yer olmadığı için annesini 2 günlüğüne bırakacak yer bulamadığını söyledi.

Akgün, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

 “1990 yılında kendime ait olan bir tarlamı akrabama satmıştım. 2020 yılında bu tarlayı geri almak için dava açtım. İddialarımızı sunduk. Tarlayı satarken Psikiyatri raporum vardı.

13 Aralık’ta dava sürecine ilişkin adli tıp kurumuna gidip rapor almam gerekiyordu. 12 Aralık’ta yola çıkmak için engelli raporu olan ve kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan annemi 2 günlüğüne ne komşularım ne de akrabalarım bırakacak kimsem yoktu. Edirne’de geçici barınma sağlanacak bir yer de yok. Bu büyük bir sorun. Ben yaşlı ve engelli annemi emanet edebileceğim bir yer bulamadığım için Adli Tıp Kurumuna gidemedim. 25 Ocak’ta duruşmamız var. Adli Tıp Kurumuna gidip rapor alamadığım için de davayı kaybedeceğim.

 Başka illerde belediyelerin, valiliklerinin gündüz bakım evleri var. Edirne’de neden böyle bir yer yok? Bu bir haksızlıktır. Cumhurbaşkanımızdan ve Adalet Bakanımızdan isteğim, adli tıpa yeniden bana randevu vermesi için yardım bekliyorum. Haksızlık yapılmasın. Adli tıpa gidersem, raporumun sonucunu mahkemeye sunacağım ve mahkeme de ona göre karar verecek” dedi.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP