DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21520711,61%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Buğdayda fiyat beklentisi 13 lira 50 kuruş

Buğdayda fiyat beklentisi 13 lira 50 kuruş

İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin, çiftçinin buğday fiyat beklentisinin kilogram başına 13 lira 50 kuruş olduğunu belirterek, “Bu fiyatın altında kalacak rakam az sayıda kalmış ve zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan üretimi de üreticiyi de bitirir” dedi. Ergin, buğdayda ton başına 1 lira olan prim desteğinin de 2 liraya çıkartılması gerektiğini açıkladı.

ABONE OL
4 Mayıs 2024 14:02
Buğdayda fiyat beklentisi 13 lira 50 kuruş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin, buğday fiyatları ile ilgili yaptığı açıklamada tarımsal girdi maliyet kalemlerinin her yıl enflasyonun üzerinde artığına dikkat çekti.

Adana’da buğday hasadının başladığını, bölgemizde de buğday hasadının yaklaştığını belirten Ergin, açıklanacak fiyatın girdi maliyetleri ve enflasyon artış oranı göz önüne alınarak en az 13 lira 50 kuruş olması gerektiğini söyledi. Ergin, buğdayda ton başına 1 lira olan prim desteğinin de 2 liraya çıkartılması ve sürdürülebilir tarımın desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

İYİ Parti Meriç İlçe Başkanı Ergin, Türkiye’nin en önemli tarım ürünlerinden buğdayda hasat dönemine 40 gün gibi bir süre kaldığını ve üreticilerin açıklanacak fiyatı merakla beklediğini dile getirdi.

 “ÜRETİCİ DESTEKLENMELİ”

Tarım ve Orman Bakanlığının üretimi artırmak için gerekli uygulamaları hayata geçirmesini istediklerini belirten Ergin, “Artan döviz kurlarına bağlı olarak tarımsal üretim maliyetlerindeki ilave yükseliş dikkate alınarak, Tarımsal girdilere uygulanan KDV ve ithalat vergileri düşürülmelidir. Üretimde en büyük payı oluşturan akaryakıt ve gübre maliyetleri olduğundan, tarımda kullanılan motorinde KDV ve ÖTV’nin düşürülmesi, gübre fiyatlarının denetlenmesi ve yapılan KDV indirimi oranında süspanse edilmesi tarımsal üretime büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber Selman Eski

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP