Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkan Yardımcısı Serdar Çığla komisyonun hazırladığı raporu sundu.
2020-2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ve İl Hıfzıssıhha Kurulu ekipleri tarafından 3 bin 718 denetim yaptığını aktaran Çığla, 2023 yılının kasım ayı itibariyle kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere eğitim kurumları, zincir marketler ve işletmelere 921 adet Sıfır Atık Belgesi düzenlendiğini söyledi.
Çevre ve suyun önemine dikkat çeken Çığla, “İlimizde 3 adet hava kalitesi ölçüm istasyonları mevcut olup bu istasyonlar ile hava kalitesi sürekli izlenmektedir. İlimizdeki düzenli depolama tesislerinden Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği (EDİKAB), Orta Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (OREKAB) ve Güney Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (GÜNEKAB) faaliyetlerini sürdürmekte olup enerji üretimine devam etmektedir. Çevre ve su kirliliğinin önüne geçmek için 3 yıllık süre içerisinde çevre kirliliğine sebebiyet verdiği tespit edilen işletmelere 6 milyon 126 bin lira idari yaptırım para cezası uygulanmıştır.” ifadelerini kullandı.
Meclis toplantısında ayrıca, İdari ve Mali İşler Komisyonu ve Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu’nun raporları meclis üyelerine sunuldu.
Haber Ogün Kurkan
GÜNDEM
29 gün önceGÜNDEM
06 Aralık 2023GÜNDEM
06 Aralık 2023EKONOMİ
06 Aralık 2023EKONOMİ
06 Aralık 2023EKONOMİ
06 Aralık 2023EKONOMİ
06 Aralık 2023Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.