DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22425881,08%
Edirne
27°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Çiftçiler dertli

Çiftçiler dertli

Edirne Ziraat Odası Genel Sekreteri Cengiz Küçükduvan, tarım sektöründe yapısal sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi. Küçükduvan, “Üretim girdilerinin fiyatları azaltılmalı, ilaçta kdv düşmeli, çiftçinin aldığı mazotta ödediği kdv ve ötv kalemleri için çalışma yapılmalıdır. Kırsal kesimde kalkınma potansiyelinin açığa çıkarılmasına yönelik genç çiftçiliğin ve kadın girişimciliğin teşvik edilmesi gibi politikalar daha çok ortaya çıkarılmalıdır. Alım fiyatları ve destekleme ödemeleri sezon öncesinden belirlenmelidir” dedi.

ABONE OL
14 Mayıs 2024 17:02
Çiftçiler dertli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü bugün düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende anıta çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“ÜRETİM GİRDİLERİNİN FİYATLARI AZALTILMALI”

Törende konuşan Ziraat Odası Genel Sekreteri Cengiz Küçükduvan, şunları ifade etti:

“Pandemide Ukrayna-Rusya savaşında çeşitli yaptırımlar ile bunları yaşayarak hep birlikte gördük. Marketlerde uzun kuyruklar oluştu. Aradığımız ürünü bulamadık ve bulduğumuzda da yüksek fiyat etiketleriyle karşılaştık. Her ülke kendi tarımsal ürününü kendine sakladı ve dışarıya satmadı. İşte bunları ülkemizde tekrar yaşamamak için bizim çok güçlü silahlarımız var. Geniş coğrafyamız, verimli topraklarımız ve üretmeye sevdalı çiftçilerimiz… Tarım sektöründe yapısal sorunlar çözülmelidir. Üretim girdilerinin fiyatları azaltılmalı, ilaçta kdv düşmeli, çiftçinin aldığı mazotta ödediği kdv ve ötv kalemleri için çalışma yapılmalıdır. Kırsal kesimde kalkınma potansiyelinin açığa çıkarılmasına yönelik genç çiftçiliğin ve kadın girişimciliğin teşvik edilmesi gibi politiklar daha çok ortaya çıkarılmalıdır. Alım fiyatları ve destekleme ödemeleri sezon öncesinden belirlenmelidir. Ayrıca bir çok çiftçi yeni üretim sezonuna bankalardan kredi çekerek başlamaktadır ve bu yüzden kredi limitlerini yükseltilmesi, tarımda sürdürülebilirlik açısından oldukça önemlidir.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.