DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350,44%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çiftçilere yenilenebilir enerji konferansı verildi

Çiftçilere yenilenebilir enerji konferansı verildi

Edirne’de çiftçilere “Yenilenebilir Enerji ve Bilinçli Çiftçi Bilinçli Tarım Projesi” kapsamında konferans verildi.

ABONE OL
30 Ocak 2024 15:06
Çiftçilere yenilenebilir enerji konferansı verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Edirne Sanat Okulu Mezunları ve Yetişenleri Derneğinin katkılarıyla gerçekleşen konferansta üreticiler yenilebilir enerji konusunda bilgilendirildi. Edirne Tarım ve Orman İl Müdürü Atilla Bayazıt, sulama destekleri konusunda çiftçilere bilgiler de verdi.

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bayazıt, üreticilere destek vermeye devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bireysel sulama desteklemede üst limitimiz 3 milyon lira. Gerek basınçlı, damlama, yağmurlama sulama sistemleriyle güneş sistemlerinin kullandığı sulama sistemlerine bizler yüzde 50 hibe desteği vermekteyiz. Tarıma dayalı alt yapım yatırımlarında son müracaat tarihimiz 19 Şubat, bireysel sulama sistemlerinde ise son müracaat tarihimiz 22 Şubat olarak belirlendi. Lütfen geç kalmayalım. Biz bakanlık olarak destek vermeye devam edeceğiz.”

“TEMEL SORUMLULUĞUMUZ YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAKTIR”

Proje Sorumlusu Refik Şahin de, şunları kaydetti:

“Doğaya, diğer canlılara ve bizden sonra gelecek nesillere karşı temel sorumluluğumuz onlara temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmaktır. Çevresel farkındalığı arttıran her somut adım dünyamız için çok değerlidir” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.