DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22390201,02%
Edirne
27°

AÇIK

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

‘Çiftçimizin refahını arttıracak adımlar atıyoruz’

‘Çiftçimizin refahını arttıracak adımlar atıyoruz’

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirneli çiftçilerin refahını artıracak adımları atmaktan tereddüt etmeyeceklerini belirterek, tarımsal sulama kapasitesini artıracak projelerin birbiri ardına hayata geçirildiğini bildirdi.

ABONE OL
16 Şubat 2024 12:05
‘Çiftçimizin refahını arttıracak adımlar atıyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aksal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek, Bakanlığın Edirne’deki faaliyetlerini ve devam eden projeleri görüştü.

Çömlekköy Barajı’nın yapım çalışmalarının başlaması dolayısıyla Bakan Yumaklı’ya teşekkürlerini ileten Aksal, “Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın ve sizlerin desteğiyle Edirne’nin tarım potansiyelini ve geleceğini güçlendirecek önemli bir adımı atmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Fatma Aksal, 56 bin 500 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak, bölgenin su ihtiyacını karşılayacak 22,5 milyon metreküp su kapasitesine sahip Çömlekköy Barajı’nın Edirne ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağının altını çizdi.

“Edirneli çiftçilerimizin refahını artıracak adımları atmaktan tereddüt etmeyeceğiz” diyen Aksal, Çömlekköy Barajı’nın bölgedeki ürün çeşitliliğini artıracağını, sulu tarım alanlarının çoğalmasıyla tarımsal üretimin katlanarak artacağını kaydetti.

Aksal, “Bu proje, bölge ekonomisini canlandıracak, istihdamı artıracak ve Edirne’mizin tarımsal potansiyelini maksimum düzeyde kullanmamıza olanak tanıyacak. Hep birlikte, daha güçlü bir gelecek inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde atılan her adımın vatandaşların refahına, Türkiye’nin kalkınmasına yönelik olduğunu vurgulayan Aksal, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’ya Edirne’de yürütülen projelere verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.

LALAPAŞA KAPALI SİSTEM SULAMA PROJESİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Edirne’nin tarımsal üretimini güçlendirecek bir diğer projenin de Lalapaşa’daki kapalı sistem sulama projesi olduğunu anlatan Aksal, 15 bin dekar alanın kapalı sistem şebekeyle sulanmasını sağlayacak Lalapaşa 1 ve 2 Göletlerinin yapımı için sözleşmelerin imzalanmasında duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Aksal, Tarım ve Orman Bakanlığının Edirne’deki projelerini büyük bir hızla ilerlediğini aktararak, Bakan Yumaklı ve bakanlık bürokratlarının görevlerini büyük bir özveriyle yürüttüklerini, Edirne’de yapılan hizmetlerde bunu çok açık bir şekilde gördüklerini dile getirdi.  Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.