DOLAR 32,2208 0.14%
EURO 35,1025 0%
ALTIN 2.463,04-0,18
BITCOIN 2097221-1,13%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuk müzesinde 23 Nisan coşkusu

Çocuk müzesinde 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye’nin ve Balkanların en büyük interaktif Müzesi Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'nde doyasıya kutlandı. Müzeye aileleri ile birlikte gelen çocuklar doyasıya eğlenerek; birbirinden farklı aktivitelerle unutulmaz anlar yaşadı. Bütün çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğlenmesi, öğrenmesi ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in açtığı aydınlık yolda kararlılıkla yürümesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ABONE OL
30 Nisan 2024 10:12
Çocuk müzesinde 23 Nisan coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin ve Balkanların en gözde müzesi olan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Olumsuz hava şartları sebebiyle ertelenen etkinlik, 27 Nisan Cumartesi günü 2 binden fazla ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşti. Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi, bu özel gün için kapılarını ücretsiz olarak açtı.

Müze, çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yönelik birbirinden eğlenceli atölye çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Çocuklar, Masal Atölyesi’nde hayal dünyalarında gezindiler, Takı Tasarım Atölyesi’nde kendi takılarını yarattılar ve Bilim Atölyesi’nde deneyler yaparak mucizevi keşiflerde bulundular. Müzede düzenlenen atölyeler arasında Çim Adam Atölyesi, 3D Tasarım Atölyesi, Müzik-Orff Atölyesi, Bilim Atölyesi, Kil ve Tasarım Atölyesi de yer aldı.

Ayrıca çocuklar, müzik ve dans dolu bir gün geçirdi. Çiçek Bale Modern Dans Gösterisi, Melodi Halk Dansları Derneği Zeybek Grubu Gösterisi,  Ada Burçak Baştürk Solo Bale Gösterisi, Gürkan Güzelharcan ve Ekibi’nin Edirne Yöresi Halk Oyunları performanslarıyla izleyenlere büyüleyici bir görsel şölen sunuldu.

Geleneksel oyunlar da unutulmadı; Sandalye Kapmaca, Mendil Kapmaca, Körebe, Çuval Yarışı, Halat Çekme ve İp Atlama gibi oyunlarla çocuklar bolca eğlendi. Yıl içerisinde düzenlenen Karakalem ve Tuval Boyama Kurslarına katılan çocuklar, Kurs Bitirme Sertifikalarını Belediye Başkanı Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu’nun ellerinden gururla aldı.

Türkiye Büyük Milet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümü ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara ithaf edilen dünya üzerindeki tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı doyasıya kutlayan çocuklar, bayraklarını sallayarak hep bir ağızdan 100. Yıl Marşı “Parla”yı söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Hasan Ali Yücel Çocuk Müzemizde Gazi Mustafa Kemal’in çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız coşkuyla kutlandı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğlenmesi, öğrenmesi ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in açtığı aydınlık yolda kararlılıkla yürümesi için çalışmaya devam edeceğiz.”

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından çocuklara Bayrak ve Şeker Paketi dağıtıldı. Bu muhteşem gün, çocukların yüzlerinde kocaman gülümsemelere ve unutulmaz anılara sahne oldu.

 Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.