DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20419896,39%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Çocuklara bayram hediye eden tek ülkeyiz’

‘Çocuklara bayram hediye eden tek ülkeyiz’

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Edirne İl Temsilcisi Nedim Zobar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bugün, milletin egemenliğinin sembolü olan Meclis’in kurulmasının, tebaa olmaktan millet olmaya geçişimizin tescillenmesinin, dünyada çocuklara bir bayram hediye eden tek ülke olmamızın da gururunu yaşıyoruz” dedi.

ABONE OL
23 Nisan 2024 10:24
‘Çocuklara bayram hediye eden tek ülkeyiz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zobar, açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kuruluşunun 104. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk`ü, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.

Emperyalist işgale karşı Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı başlatma iradesini ortaya koyan Türk Milleti, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi bu anlamlı, önemli günü çocuklarımıza, ulusumuza ve dünya çocuklarına   “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir.

Bugün, milletin egemenliğinin sembolü olan Meclis’in kurulmasının, tebaa olmaktan millet olmaya geçişimizin tescillenmesinin, dünyada çocuklara bir bayram hediye eden tek ülke olmamızın da gururunu yaşıyoruz.

Bugün çocukların en büyük bayramı olan 23 Nisan kutlanıyor. Ancak iktidar Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin temsil eden çocuklarımıza gerekli önemi vermemektedir. Çocuklarımız çağdaş, bilimsel, laik, kamusal eğitim alamamaktadır. Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri engellenmektedir. 

İktidar, eğitimden kültüre, sosyal ve demokratik haklardan adalete kadar tüm kazanımları sistematik biçimde geriletilmiştir.

AKP iktidarının her müfredat değişikliği eğitimi geriye götürmüştür. İktidarın; özellikle 4+4+4 modeli ve Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı müfredat değişikliği eğitimi tahrip etmiştir.

Geleceğimizin umut tomurcukları çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesi Atatürk ilke ve devrimleridir. Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermeyeceğiz.

Aydınlanmanın, bilimin, laikliğin ve Atatürk İlkelerinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından biri olduğunu her fırsatta dile getireceğiz.

Kurtuluş mücadelesinin neticesinde 104 yıl önce kurulan gazi meclis, egemenliği kayıtsız şartsız millete adamıştır. Bizler, tam bağımsız, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumakla görevliyiz.

Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklamasını istediğimiz çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri, en büyük hedefimizdir.

Geleceğimizin güneşi ve güvencesi; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğini ve umudunun elinden alınmasını asla izin vermeyeceğiz.

“Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür” nesiller yetiştirmek üzere yeniden laik, bilimsel, parasız ve ulaşılabilir bir eğitim sistemini sonuna kadar savunacağız.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin kararlarını alan, modern ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran ve devrimlerini gerçekleştirerek ülkemizin tarihine imza atan tüm yurttaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.