Memleket Partisi İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu yalnızca bir şahsa yapılan bir müdahale değil, milletin iradesine ve demokrasiye vurulan bir darbedir” dedi.
Tunçyürek, yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu sabah, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, hukukun iktidarın elinde nasıl bir sopa haline getirildiğinin en açık kanıtıdır. Seçimle kazanamadıklarını, yargıyı kullanarak elde etmeye çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu, yalnızca bir şahsa yapılan bir müdahale değil, milletin iradesine ve demokrasiye vurulan bir darbedir.
Unutulmasın ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve hukuk, bir siyasi mühendislik aracı değildir. Bugün, muhalefetin konuşan isimlerinden biri hukuksuz bir şekilde susturulmaya çalışılıyorsa, yarın bu adaletsizlik herkesin kapısını çalacaktır.
Memleket Partisi olarak, bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz. Adaletin, hukukun ve demokrasinin yanında olmaya devam edeceğiz. Milletin iradesini gasp etmeye çalışanlar bilsin ki; bu ülke sahipsiz değildir.” Haber Merkezi
GÜNDEM
16 Mayıs 2025GÜNDEM
16 Mayıs 2025GÜNDEM
16 Mayıs 2025GÜNDEM
16 Mayıs 2025GÜNDEM
16 Mayıs 2025GÜNDEM
16 Mayıs 2025GÜNDEM
16 Mayıs 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.