DOLAR 32,4341 0.14%
EURO 35,3580 0.2%
ALTIN 2.525,100,99
BITCOIN 2147444-0,67%
Edirne
17°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Domurcalı’nın taşı toprağı altın

Domurcalı’nın taşı toprağı altın

ABONE OL
8 Ocak 2024 12:08
Domurcalı’nın taşı toprağı altın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Köyden kente göçün arttığı, işsizliğin had safhaya ulaştığı son yıllarda Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı Köyü, en şanslı köylerden biri oldu. Köyde bulunan Organize Sanayi Bölgesi (OSB), işsizlikten kaynaklanan göçü önledi. Köy Muhtarı Veysel Topuz, yatırımcıların talepleri nedeniyle köyde tarla ve arsa fiyatlarının yüksek oranda arttığını belirterek, “Köyümüzde şu anda 750 metrekare arsaya 1,5 milyon TL isteniyor. Tarlaların dönümü 150-200 bin TL’den satılıyor. OSB köyümüz için büyük bir şans” dedi.

Domurcalı, Organize Sanayi Bölgesi’nin avantajını yaşıyor. OSB dolayısıyla yatırımcının gözdesi haline gelen köyde arsa ve tarla fiyatları kat kat arttı.

TARLANIN DÖNÜMÜ 150-200 BİN TL’DEN SATILIYOR

Domurcalı Köyü Muhtarı Veysel Topuz, gazetemize yaptığı açıklamada, OSB’nin bölgeye büyük fayda sağladığını belirtti. Edirne’nin göç vermeyen köylerinden biri olduklarını söyleyen Muhtar Topuz, bunun yanı sıra köyde arsa ve tarla fiyatlarının arttığına dikkat çekti. Köyde tarlanın dönümünün 150-200 bin liradan satıldığını söyleyen Topuz, “OSB’den dolayı köyümüzde arsa fiyatları biraz yüksek. Örneğin şu anda köyümüzde 750 metrekare bir yer var satılık. 1,5 milyon TL isteniyor. Tarla fiyatları arttı. Dönümü 200 bin liraya kadar gidiyor. Fiyatlar yüksek geliyor yatırımcıya, ama yine talep var köyümüze. OSB’den dolayı Süloğlu’nun en pahalı köyü diyebiliriz” dedi. 

‘GENÇLER KÖYDE KALIYOR’

Diğer köylerin aksine Domurcalı’nın göç vermediğini belirten Köy Muhtarı Topuz, “OSB’nin köyümüze faydası süper. Şu an benim köyümün içinde oturan sadece 45-50 personel OSB’de çalışıyor. Bu da köyümüz için gerçekten bir gelir kaynağı. Şu an köyümüzde işsizlik yok. Gençler köyde kalıyor. OSB’nin olması göç olayını engelledi” şeklinde konuştu. 

OSB’NİN İKİNCİ ETABI AÇILACAK

OSB’nin ikinci etabının açılmasını beklediklerini ifade eden Muhtar Veysel Topuz, “OSB bin 500 dekar daha büyüyecek. Bu da istihdamın artması demek. OSB’nin ikinci etabının açılması bölgemiz için ayrıca büyük fayda sağlayacak” dedi.

HABER Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP