DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21639850,43%
Edirne
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

EDAK, Yalova’da tatbikata katıldı

EDAK, Yalova’da tatbikata katıldı

Yalova’da gerçekleştirilen ‘2023 Enkaz altı Arama Kurtarma Tatbikatına Edirne Arama Kurtarma Derneği EDAK 30 kişilik ekiple katıldı. Tatbikata 6 ilden 150 arama kurtarma personeli katılım sağladı.

ABONE OL
13 Kasım 2023 14:57
EDAK, Yalova’da tatbikata katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arama Kurtarma Ekipleri’nin tecrübelerini artırmak ve ilgili kurumlar ile entegrasyonu sağlamak adına yıkım kararı alınan binaların yıkımı ile merkezi Yalova’da bulunan Arama Kurtarma Dernekleri Federasyonu AKDF tarafından organize edilen “2023 Enkaz altı Arama Kurtarma Tatbikatı” toplam 6 ilden yaklaşık 150 Arama Kurtarma Personelinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Aralarında Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK)’nin 30 personel ile katılım sağladığı tatbikata ayrıca Keşan KEDAK 20 ve Kırklareli Lüleburgaz ilçesinde yeni kurulan LÜDAK ekibi de 10 kişilik ekip ile tatbikatta yer aldı. Toplamda 150 arama kurtarma personelinin yer aldığı tatbikatta Yalova K-77, Gönen GÖNDAK, Aydın UMUT, İstanbul TÜRCAN ekipleri de bulundu.

Sağanak yağış altında 24 saat esasına göre yapılan tatbikatta ekipler kurtarma görevlerini aldıktan sonra bir sonraki kurtarma çalışmasına kadar durmaksızın devam etti.

KURUM VE STK’LAR DA DESTEK VERDİ

Tatbikat Yalova İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda Yalova UMKE ekipleri, Sağlık Müdürlüğü, Yerel Düzey Afet Planı kapsamında gerçekleştirildi. Emniyet Müdürlüğü, Jandarma, Yalova İtfaiye Müdürlüğü, Mag-Der’in destek verdiği tatbikat, ekiplerin saha tecrübelerini artırmaları ve gerçek enkazlarda çalışabilmelerini sağlamak ve ilgili kurum ve kuruluşlar ile entegrasyon ve iş birliği açısından fayda sağladı.

EDAK’tan yapılan açıklamada, “6 Şubat depremlerinin ardından üye sayısını günden güne arttıran EDAK eğitimlerini tamamlayan yeni üyelerini de bu tatbikata götürerek gerçek enkazlarda tecrübe kazanmalarına destek verdi ve sahadaki çalışmalarına yardımcı oldu. Tecrübeli personelin gözlemcilik ve danışmanlık yaptığı enkaz altı kurtarma faaliyetleri tatbikata katılan yeni üyeler açısından fayda sağladı. Ayrıca, Edirne EDAK ve Keşan KEDAK ekipleri tatbikatta bazı faaliyetlerde ortak çalışma yaparak da güçlerini birleştirdi” ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.