DOLAR 32,3496 -0.04%
EURO 34,8768 0.19%
ALTIN 2.390,07-0,27
BITCOIN 19967234,48%
Edirne
11°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Edirne Lisesi’nde 80’nci pilav buluşması

Edirne Lisesi’nde 80’nci pilav buluşması

Edirne Lisesi, bu yıl geleneksel pilav ikramının 80’ncisini gerçekleştirdi. Kuruluşunun 167’nci yılını kutlayan Edirne Lisesi’ne gelen konuklara pilav, irmik helvası ve ayran ikram edildi. Okuldan mezun olanlar, eski sınıflarında pilav yedi, arkadaşlarıyla eskileri yad ederek sohbet etti.

ABONE OL
23 Nisan 2024 16:58
Edirne Lisesi’nde 80’nci pilav buluşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Lisesi bugün bu yıl Kuruluşunun 167’nci yılını kutladı. Geleneksel pilav ikramına Edirne Valisi Yunus Sezer ve Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da katıldı. Okulun öğretmenler odasında Vali Sezer ve Başkan Akın’a pilav ikramında bulunuldu.  Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği Genel Başkanı Atıl Erman, Vali Sezer ve Başkan Akın’a okulun tarihinden bilgiler verdi.

“DESTEĞE TALİBİZ”

Vali Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunlara yer verdi:

“Kadir bir binamızda kadim bir geleneği sürdürmek için burada bulunuyoruz. Edirne Lisemiz Osmanlı döneminden günümüze devam eden çok eski bir liselerden bir tanesidir. Mezunlarının da birbirine karşı saygısı ve vefası yıllardır devam ediyor. 167 yıl devam eden bir gelenek var. Yüzyıla yakındır da bu pilav geleneği devam ediyor.  Böyle bir liseye sahip olmaktan dolayı il olarak çok şanslıyız. Tarihi bir bina, tarihi bir mekan ve gerçekten de buradan mezun olanlar da hem Edirne’mize hem de Türkiye’mize imzasını atan mezunlarımız var. Edirne Lisesi müzesini gezdiğimiz zaman da burada görev alan öğretmenlerden mezunlara kadar gerçekten çok önemli şahsiyetler, burada okumuşlar ve buraya hizmet etmişler. Edirne Lise’mizin yatakhane bölümlerinde devam eden bir restorasyon çalışması var. İnşallah yeni eğitim öğretim yılına tamamlayıp, burayı şehre de hizmet edecek şekilde kütüphanesiyle beraber önemli bir lokasyon haline de getirmeyi düşünüyoruz. Ben başta Edirne Lisesi Vakfı Başkanı Atıl Erman ağabeyimize ve bütün mezunlara bu liseye hizmetlerinden dolayı ve sahip çıktıklarından dolayı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Belediye başkanımızla beraber lisemizle ilgili yapılması gereken desteği yardıma da hem gönüllüyüz hem de talibiz” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.