Konut satışlarında hareketlilik sürüyor. Edirne genelinde Ağustos ayında toplam 562 konut satılırken, ülke genelinde ikinci el satışlar ikiye katlandı.
TÜİK Ağustos ayı konut satış istatistiklerini yayımladı. Edirne’de 562 konut el değiştirirken, bölge illerinden Tekirdağ’da 3 bin 391, Kırklareli’nde ise 483 konut satışı gerçekleşti.
Türkiye genelinde ilk el konut satış sayısı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 oranında azalarak 44 bin 378 oldu. İkinci el konut satışları ise Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,4 oranında azalarak 83 bin 32 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk el konut satışlarının payı yüzde 34,8, ikinci el konut satışlarının payı yüzde 65,2 oldu.
İPOTEKLİ SATIŞLAR YÜZDE 7 ARTTI
Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,2 oranında artarak 22 bin 131 oldu. Diğer konut satışları ise Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,3 oranında azalarak 105 bin 279 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 17,4 diğer satışların payı yüzde 82,6 olarak gerçekleşti.
İLK EL KONUT SATIŞLARI AZALDI
Bir önceki yılın aynı ayına göre ilk el konut satışları yüzde 4,5 azaldı; ikinci el konut satışları yüzde 19,4 azaldı. Bir önceki aya göre ise ilk el konut satışları yüzde 3,5 arttı; ikinci el konut satışları yüzde 0,7 arttı.
YABANCILARA BİN 938 KONUT SATIŞI GERÇEKLEŞTİ
Yabancılara yapılan konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 oranında artarak bin 938 oldu. Ağustos ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,5 olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde yabancılara yapılan konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,3 oranında azalarak 13 bin 141 olarak gerçekleşti.
Ağustos ayında ülke uyruklarına göre en fazla konut satışı sırasıyla 343 ile Rusya Federasyonu, 147 ile Ukrayna ve 140 ile İran vatandaşlarına yapıldı.
İKİNCİ EL İŞYERİ SATIŞLARI ARTTI
Türkiye genelinde ilk el iş yeri satış sayısı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 oranında artarak 5 bin 172 oldu. İkinci el iş yeri satışları ise Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,1 oranında azalarak 10 bin 765 oldu. Haber Merkezi
GÜNDEM
17 Eylül 2026GÜNDEM
17 Eylül 2026GÜNDEM
17 Eylül 2026GÜNDEM
17 Eylül 2026GÜNDEM
17 Eylül 2026GÜNDEM
17 Eylül 2026GÜNDEM
17 Eylül 2026Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.