DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22313742,89%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’de İYİ Parti’nin kontenjan adayı oldu

Edirne’de İYİ Parti’nin kontenjan adayı oldu

Edirne’de Serebral Palsi (SP) hastası, iki üniversite mezunu Kadir Berke Öz, İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’nin kontenjan adayı olarak listede yer aldı. Seçilmesi halinde Edirne Belediyesinde engelli birimi kurmayı hedeflediklerini belirten Sedefçi, “AK Parti ve CHP’de bir engelli kardeşimizin meclis gurubunda olduğunu görmüyoruz. Bir tek İYİ Parti’nin meclis gurubunda Berke Öz’ü görmekten üzüntü duyuyorum. Bütün partilerin engelli kardeşlerimize sahip çıkması gerekirken sadece bizim sahip çıkmamız Edirne’ye yakışan bir tavır değil” dedi.

ABONE OL
26 Şubat 2024 17:09
Edirne’de İYİ Parti’nin kontenjan adayı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yaşayan Serebral Palsi (SP) hastası Kadir Berke Öz, İYİ Parti’nin Edirne Belediye Meclisi kontenjan adayı oldu. İYİ Parti İl Başkanı İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, il başkanlığı toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısıyla Berke Öz’ün kontenjan adayı olduğunu belirtti. Milletvekili Mehmet Akalın ile Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’nin de katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Engin, Kadir Berke Öz’ün İYİ Parti’nin kuruluşundan bu yana partinin içinde olduğunu belirtti. Öz’ün engellileri en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirten Engin, “Berke’nin en büyük sıkıntısı yollar ve kaldırımlar. Bunlar engelli vatandaşlarımız için maalesef uygun değil. Ulaşımda otobüslerin engelli vatandaşlar tarafından kullanılabilecek düzeyde olmadığı, eğitim alanında sıkıntılar olduğunu bize iletti. Engellilerin sağlık sorunlarıyla yeterince ilgilenilmediğini, kendisi gibi özel durumdaki kişilerin aileleri için de proje önerisinde bulundu. Engellilerin kendilerine bakabilecek bir alanlarının olmasını istedi. Ailelerinin sosyalleşmesi için bir zaman yaratılması gerektiğini, engelli vatandaşların çalışma yerlerinin olmadığını belirtti. Bu eksiklikleri bize bildirdi” dedi.

‘KURACAĞIMIZ BİRİM TÜRKİYE’DE İLK OLACAK’

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, engelli vatandaşlara sahip çıkılması gerektiğin belirterek, “Engelli kardeşlerimize mutlak suretle sahip çıkmamız gerektiğinin farkındayız. Edirne’de 8-9 bin aile bu konuda hizmet bekliyor. Edirne Belediyesi olarak tüm yaşayanlara, insanları bırakın, bizim hedefimizde köpekler, kediler de var. Tüm canlılara sahip çıkmalıyız. Ağaçlara, çiçeklere de sahip çıkmalıyız. Berke Öz’ün bizim yanımızda olması büyük avantaj. Onlardan öneri alarak bu kentte engelli kardeşlerimizin mutlu olması için tüm gayreti sarf edeceğimizin sözünü vermek istiyorum. Edirne Belediyesi’nde bir engelli birimi kurmayı düşünüyoruz. Bu birimin bir parçası da Berke olacak. Berke’nin önerileriyle, tüm engelli kardeşlerimizin mutlu olması için hep beraber gayret içinde olacağız. Minibüslerde şu anda engelliler için herhangi bir sistem olmadığından faydalanamıyorlar. Benim projemde 80 tane minibüs hattını iptal ederek yeni 40 tane otobüs koymayı hedefliyoruz. Bu otobüslerin tümünü engellilere uygun şekilde hizmete konulmasını planlanıyoruz.

Edirne’de üç tane parti var seçime giren. AK Parti ve CHP’de bir engelli kardeşimizin meclis gurubunda olduğunu görmüyoruz. Bir tek İYİ Parti’nin meclis gurubunda Berke Öz’ü görmekten üzüntü duyuyorum. Bütün partilerin engelli kardeşlerimize sahip çıkması gerekirken sadece bizim sahip çıkmamız Edirne’ye yakışan bir tavır değil. Bizim kuracağımız birim belki de Türkiye’de tek olacaktır” dedi.

‘BU SEÇİMDE İKTİDARA SARI KART GÖSTERİN’

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların yerel seçimlerde iktidara sarı kart göstermesi gerektiğini belirten Akalın, “Bu seçimler iktidarı değiştireceğimiz seçimler değil. Bu seçimden sonra mevcut iktidar değişmeyecek. Ülkenin yönetiminde bir değişiklik olmayacak. Yönetimde bir değişiklik olmayacaksa ve durumumuzdan da memnun değilsek bu seçimde şunu yapmamız lazım. Ben durumumdan memnun değilim dememiz lazım iktidara. ‘Ben işçiyim, memurum, esnafım, esnafım, çiftçiyim ama bu politikalara katılmıyorum ve memnun değilim’ demeniz lazım. Bunu iktidara sarı kart göstererek yapacaksınız. Bu yerel seçimde eğer oyunuzu AK Parti değil de İYİ Parti’ye verirseniz bu mesajınızı mevcut iktidar alacaktır. Bir mesaj da ana muhalefete verilmelidir. Maalesef AK Parti iktidarının devam etmesinin yegane sebebi, 23 yıldır bu iktidarı devam etmesinin sebebi etkin ve yetkili bir ana muhalefetin oluşmaması. ‘Ben burada ceketimi asarım, ceketim bile seçilir’ düşüncesi hakim. Bunun için de CHP’lilerden şunu istiyorum. Yerelde de muhalefete de bu seçimde vereceğiniz cevap ülkede iki alternatif yok, üçüncü alternatif var o da İYİ Parti’dir” şeklinde konuştu.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.