DOLAR 32,3420 0.13%
EURO 35,3990 0.33%
ALTIN 2.508,030,31
BITCOIN 2134030-1,06%
Edirne
20°

KAPALI

03:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne’nin sorunlarını ilettiler

Edirne’nin sorunlarını ilettiler

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ile AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek, Edirne’nin sorunlarını ilettiler. Milletvekili Yazgan, kuraklığa dikkat çekerek, barajların bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti. Yazgan, Bakan Yumaklı’dan yaklaşan buğday hasadı öncesi alım fiyatını açıklamasını beklediklerini kaydetti.

ABONE OL
8 Mayıs 2024 15:17
Edirne’nin sorunlarını ilettiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Milletvekilleri Ahmet Baran Yazgan ile Fatma Aksal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ziyaret etti. Milletvekilleri Bakan Yumaklı’ya Edirne’nin tarım alanında çözüm bekleyen sorunlarını iletti.

BAKAN YUMAKLI VE MİLLETVEKİLİ AKSAL’A TEŞEKKÜR ETTİ

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Bize misafirperverliğini gösteren Sayın Yumaklı’ya ve Milletvekili olarak asli görevimiz olan vatandaşımız ile yürütme organları arasındaki köprüyü kurmak adına birlikte ziyaret gerçekleştirdiğimiz mevkidaşıma teşekkür ediyorum” dedi.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR

Milletvekili Yazgan, Bakan Yumaklı’ya çözüm bekleyen sorunları ilettiğini belirterek, şunları kaydetti:  

“2007’de başlayan Çakmak Barajı halen tamamlanmadı. Su iletim kanalı yapılmadığı için faaliyete geçilemiyor. Hamzadere Barajı da tam kapasitede çalışmıyor. Kuraklık giderek artıyor. Bölge halkı bir an önce tam kapasite faaliyete geçilmesini bekliyor. Çömlekköy Barajı’nın inşaat çalışmaları başlatıldı. Bir an evvel faaliyete geçmesi kurtarıcı olacaktır. Vatandaşımız sulama tesisatı ihalesinin de yapılmasını talep ediyor.

Lalapaşa 1 ve 2 No’lu barajlarının bu yaz tamamlanması sözü verilmişti. Yetiştirilmesi talep ediliyor.

TMO depolarında geçen seneden buğdaylar hala duruyor. Yeni alım fiyatı açıklanmadı. Çiftçi endişeli. Enflasyon altında fiyat istemiyor. Alım garantisi ile ilgili bir açıklama beklentisi var.

Anız artıkları sorunlardan biri. Toprak işlemeyi ve ekimi zorlaştırıyor, anız yangınları toprak yapısını bozuyor. Daha etkin bir denetim ve caydırıcı ceza isteniyor.

Ayçiçeği verimi düşük. Çiftçiler, ayçiçeği desteklerinin yatırılmasını bekliyor. Yatırılmayan tek destek. Geçen yıl rekolte çok azdı. Desteğin, enflasyon oranında artırılması bekleniyor.

Tunca ve Meriç debileri, geçen seneye oranla çok daha düşük. Çeltik ekimi yapanlar, suyun yetmeyeceğini öngörüyor. Bulgaristan’la daha önce yapıldığı gibi bir anlaşma yapılması, yapıldıysa açıklanması bekleniyor.

Ergene Nehri’nin kirliliğinin en çok etkilediği illerden biri Edirne. Tekirdağ’da bu konuyla ilgili kalıcı çözüm çalışmaları yapılması bekleniyor.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP