DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ek MTV 2. taksitinde 30 Kasım son gün

Ek MTV 2. taksitinde 30 Kasım son gün

EK Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 2. Taksitinin son ödeme tarihi 30 Kasım 2023 olarak belirlendi. Edirne Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Ek MTV ödenmediği takdirde; taşıtların satış ve devir işlemleri, araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ayırma gibi işlemler de yapılamayacaktır. Bununla birlikte; ek MTV’nin süresinde ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulaması ile mükelleflerin banka hesaplarına, araçlarına ve gayrimenkullerine de haciz uygulanabilecektir” denildi.

ABONE OL
18 Kasım 2023 14:54
Ek MTV 2. taksitinde 30 Kasım son gün
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Vergi Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“7456 sayılı Kanunla düzenlenen ek MTV, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen 11 ilde geniş çaplı yıkıma sebep olan ve yaklaşık 13 milyon insanın hayatını etkileyen deprem felaketinin getirdiği zararların telafisinde kullanılmak üzere ihdas edilmiş yeni bir vergidir.

  7456 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (5) numaralı fıkrası hükmü uyarınca ek motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksitinin ödeme süresinin son günü 30 Kasım 2023’tür.  Ayrıca Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığınca yayımlanan Tahsilat İç Genelgesi’ne göre ek MTV’nin süresinde ödenmemesi halinde 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi kapsamında müracaat tarihinden itibaren 12 ayı geçmeyecek şekilde tecil ve taksitlendirilme imkanı da vardır.

   Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı’mıza ait “gib.gov.tr” internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden yapılabilecektir. Ayrıca, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de ödemede bulunulabilecektir.

  Ek MTV ödenmediği takdirde; taşıtların satış ve devir işlemleri, araç muayeneleri yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya ayırma gibi işlemler de yapılamayacaktır. Bununla birlikte; ek MTV’nin süresinde ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulaması ile mükelleflerin banka hesaplarına, araçlarına ve gayrimenkullerine de haciz uygulanabilecektir.

     Bu nedenle mükelleflerimizin ödeme süresi içinde ödemelerini yapmaları mükelleflerimizin herhangi bir yaptırımla karşılaşmaması açısından önem arz etmektedir.”

Haber Merkezi   

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.