DOLAR 32,3881 0.08%
EURO 35,2439 0.23%
ALTIN 2.517,050,67
BITCOIN 2149596-0,64%
Edirne
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Ekmeğe zam yılbaşından sonra

Ekmeğe zam yılbaşından sonra

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sezai Irmak, ekmeğin satış fiyatına yılbaşına kadar zam yapmayı düşünmediklerini söyledi. Irmak, “Yaklaşık bir aydan beri buğday fiyatlarında yukarı doğru hareketlenme var. Bu un fiyatlarını etkilemede. 500-550’den, 600-650’lere liraya doğru 50 kilogramlık un çuvalları gitmeye başladı. Bu da fırıncı esnafını olumsuz etkilemekte. Ancak ellerinde stokları oldukları için şimdilik idare ediyorlar. Ocak ayında yeni asgari ücret yeni maliyetlerle komitelerimiz hesaplayıp ekmek fiyatını Ocak ayı içerisinde belirlemeyi planlıyoruz” dedi.

ABONE OL
5 Aralık 2023 15:33
Ekmeğe zam yılbaşından sonra
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irmak, yaptığı açıklamada, ekmeğin satış fiyatına asgari ücretin belirlenmesinin ardından Ocak ayı içerisinde zam yapılacağını ifade etti. Irmak, fırıncıların aldıkları una son günlerde zam geldiğini, bu durumun da fırıncıları etkilediğini söyledi.

“OCAK AYI İÇERİSİNDE BELİRLEMEYİ PLANLIYORUZ”

Irmak, şunları kaydetti:

 “Ekmekle ilgili yılbaşına kadar bize müraacat da yok, olsa da zam vermeyi düşünmüyoruz. Ben fırıncı arkadaşların bazılarıyla Kasım ayı içerisinde bir toplantı yaptık. ‘Yılbaşından sonra değerlendirelim bu konuları.’ dedik. Çünkü yeni asgari ücret ne olacak? Yeni maliyetler ne olacak? Yeni yıla göre verdiğimiz fiyat bir yıl gitsin. Tıpkı Sayın Cumhurbaşkanımızın, Bakanımızın ‘Asgari ücret yılda bir defa artık tespit edilecek.’ dediği gibi biz de ekmek fiyatını bir kere tespit edelim. Bir tespit edelim pir tespit edelim. Bir yıl sürsün. Yeniden zam yapmayalım diye düşündüm. Yaklaşık bir aydan beri buğday fiyatlarında yukarı doğru hareketlenme var. Bu un fiyatlarını etkilemede. 500-550’den, 600-650’lere liraya doğru 50 kilogramlık un çuvalları gitmeye başladı. Bu da fırıncı esnafını olumsuz etkilemekte. Ancak ellerinde stokları oldukları için şimdilik idare ediyorlar. Ocak ayında yeni asgari ücret yeni maliyetlerle komitelerimiz hesaplayıp ekmek fiyatını Ocak ayı içerisinde belirlemeyi planlıyoruz.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.