DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Esnaf bu yükün altından kalkamaz’

‘Esnaf bu yükün altından kalkamaz’

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, esnaf kredi faizlerinin büyük oranda arttırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Sürekli borçlanan esnafımıza alınan bu kararla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kullandıkları kredilere geriye dönük faiz yükü bindirilmiş durumda ve esnafımız mevcut kredilerini ödemekte zorlanırken bu yükün altından kalkması mümkün değildir” dedi.

ABONE OL
16 Mayıs 2024 10:13
‘Esnaf bu yükün altından kalkamaz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şahin, açıklamasında şunları kaydetti:

“Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın almış olduğu kararla, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri üzerinden çekilen eski kredilerin faiz oranlarına büyük bir artış yapıldığı duyuruldu.

Yeterince zor durumda olan esnafımız söz konusu kredileri ayakta kalabilmek, işlerinin durmaması ve araçlarını yenilemek için kullandı. Ülkemizin içinde bulunduğu enflasyonist ortamda gelir-gider dengesinin sağlanması mümkün olmadığı için sürekli borçlanan esnafımıza alınan bu kararla Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerinden kullandıkları kredilere geriye dönük faiz yükü bindirilmiş durumda ve esnafımız mevcut kredilerini ödemekte zorlanırken bu yükün altından kalkması mümkün değildir.

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak üyelerimiz adına yetkili makamlardan esnafımızı iyice çıkmaza sokacak olan söz konusu kararın tekrar gözden geçirilerek büyük bir mağduriyet oluşturacak bu uygulamaya son verilmesini talep ediyor ve diğer esnaf odalarının da konuya ilişkin yapmış oldukları açıklamaların göz önünde bulundurularak yaşanan bu durumun ivedilikle çözülmesini bekliyoruz.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.