DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22335030,63%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu TÜİK’i eleştirdi

Gaytancıoğlu TÜİK’i eleştirdi

CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TÜİK’in açıkladığı işsizlik rakamlarını eleştirdi. Gaytancıoğlu, “TÜİK'in saptırmalı rakamlarına göre işsizlik 0.1 puan azalarak yüzde 8.6 olmuş. Fabrikalar kapanıyor, işyerleri kapanıyor, gençler işsiz geziyor nasıl oluyor da işsizlik azalıyor. Ülkemizde uzun süredir ‘istatistikler nasıl yalan söyler’ filmi gösterildiği için kimse bu rakamlara inanmıyor” dedi.

ABONE OL
11 Mayıs 2024 15:08
Gaytancıoğlu TÜİK’i eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaytancıoğlu, TÜİK’in rakamlarına kimsenin inanmadığını ifade etti. Gaytancıoğlu, gençlerin işsiz olduğunu dile getirdi.

“RAKAMLARI SAKLAMAK GERÇEĞİ DEĞİŞTİRMEZ”

Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

“TÜİK’in saptırmalı rakamlarına göre işsizlik 0.1 puan azalarak yüzde 8.6 olmuş. Fabrikalar kapanıyor, işyerleri kapanıyor, gençler işsiz geziyor nasıl oluyor da işsizlik azalıyor. Ülkemizde uzun süredir ‘istatistikler nasıl yalan söyler’ filmi gösterildiği için kimse bu rakamlara inanmıyor. Gerçek çok daha acı, çok daha korkunç. İşsizlik, enflasyon, yoksulluk ve hepsinin yaratıcısı ve koruyucusu yolsuzluk almış başını gitmiş. Vatandaş artık pazarların yanından bile geçemez oldu. Gençlerimiz işsiz, umutsuz. Rakamları saklamak, eğip bükmek, gerçeği değiştirmez.” dedi. Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.