eşya depolama
DOLAR 36,2811 0.09%
EURO 37,9037 -0.36%
ALTIN 3.417,241,20
BITCOIN 3408032-1,70%
Edirne

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gübre bayilerine fiyat denetimi

Gübre bayilerine fiyat denetimi

ABONE OL
4 Şubat 2025 11:43
Gübre bayilerine fiyat denetimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da gübre satışı yapan bayilere yönelik denetim yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatıyla gübre bayileri ve üretim tesislerine yönelik Türkiye genelinde üç hafta sürecek yoğun denetim süreci başladı.

Edirne İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çiftçilerin güvenilir gübreye erişimini temin etmek, taklit gübrelerin piyasaya arzını önlemek amacıyla denetim gerçekleştirdi.

Ekipler, bayilerin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğunu, satışı yapılan bitki koruma ürünlerinin ruhsat kontrollerini, fiyatını ve son kullanım tarihlerini inceledi.

Denetimlerin aralıksız devam edeceği kaydedildi.

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de kentteki gübre satışı yapan bayileri denetledi.

Denetimde ekipler, gübrelerin ambalajı, barkod, etiket bilgileri ve içerik uygunluğu, depolama koşulları ile satış prosedürlerini inceledi.

Tekirdağ’da da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kontrol gerçekleştirildi. (aa)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.