DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21682460,16%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Her Yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu” anlatıldı

“Her Yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu” anlatıldı

Edirne Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde "Her Yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu Sempozyumu" gerçekleşti. Sempozyum beş oturum, kırk bir bildiri ve bir sergiden oluştu.

ABONE OL
7 Mayıs 2024 16:26
“Her Yönüyle Lalapaşa, Meriç ve Süloğlu” anlatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sempozyum, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu, Lalapaşa Kaymakamı Okan Ayaz, Lalapaşa Belediye Başkanı Sayın Zafer Sezgin Geldi, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormanklran, Lalapaşa Ziraat Odası Başkanı Taner Öztürk, Lalapaşa Milli Eğitim Müdürü Uğur Ateşli, Lalapaşa Halk Eğitim Müdürü Osman Ergür, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti. 

Açılış oturumunda ilk bildiriyi sunan Dr. Öğretim Üyesi Veysi Akın “Lalapaşa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ve T.B.M.M İdaresine Girmesi”adlı konuşması ile başladı. Konuşmasının ardından kendisine katılım belgesini Kaymakam Ayaz ve Belediye Başkanı Geldi takdim etti. Daha sonra Minyatür Talika Ustası olan Süloğlu Geçkinli Köyünden Özcan ABACI’ Nın açmış olduğu sergiye geçildi. Katılım belgelerini Süloğlu Belediye Başkanı Ormankıran ve Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi birlikte verdi. Lalapaşa Belediyesi adına Nazım Zobar “Lalapaşa’nın Değerleri” adlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sempozyumda, Lalapaşa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu, İklim Değişikliğinin Etkileri, Lalapaşa’nın Arkeoloji ve Tarihsel Kimliğine Bir Bakış, Lalapaşa Seçmen Eğilimleri, Heykeltıraş Hüseyin Anka Özkan, Deprem Bölgesinden Demografik Yönelişin Etkisi, Lalapaşa Çevresinde Dikili Taşlar, Demografik Yaşlanmanın Analizi, Lalapaşa’nın Değerleri, Lalapaşa Kaza Hapishanesi, Lalapaşa Florasından Bir Boya Bitkisi Tetra, Lalapaşa’nın Rüzgar Türbinleri, Lalapaşa’nın Turizme Kazandırılması, Lalapaşa İlçesi Köy Adları Üzerine Bir Değerlendirme, Lalapaşa’da Dağlar Kayalar ve İnançlar olmak üzere Lalapaşa’yı doğrudan ilgilendiren bildirler sunuldu. Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.