DOLAR 32,2080 0.01%
EURO 35,0456 0.08%
ALTIN 2.532,601,29
BITCOIN 2156651-0,18%
Edirne
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İpsala Belediyesinden 58 işçi çıkarıldı

İpsala Belediyesinden 58 işçi çıkarıldı

DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi, AK Parti’li İpsala Belediyesinde çalışan 58 işçinin işten atılmasına tepki göstererek eylem yaptı. DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Caner Makasçı, “Ailesini geçindirmek için, alın teriyle çalışan, hak yemeyen, hak yedirtmeyen, derdi ekmek ve adalet olan işçileri, işinden, ekmeğinden eden uygulamalar İpsala halkı tarafından da kabul görmeyecek ve en şiddetli tepkiyi alacaktır. Biz İpsala halkına hizmet etmek, emeğimizin karşılığını almak, insanca çalışmak, insanca muamele görmek istiyoruz” dedi.

ABONE OL
9 Mayıs 2024 13:56
İpsala Belediyesinden 58 işçi çıkarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şubesi,  İpsala Belediyesi’nde herhangi neden gösterilmeden işten atılan 58 işçi için belediye başkanlığı önünde eylem yaptı. DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Caner Makasçı Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a seslenerek işçilerin haklarının geri verilmesini talep etti.

“İPSALA’DAKİ HUZUR VE BARIŞI BOZMUŞTUR”

Makasçı, şunları kaydetti:

 “Bugün için geldiğimiz noktada bütün bu hizmetlerimiz göz ardı edilerek belediye başkanı tarafından belediye kaynaklarını tüketen, asalak, işe yaramaz insanlar olarak gösteriliyoruz. Her türlü hukuki, insani ve vicdani duygudan uzak bir biçimde 58 arkadaşımızın iş akitlerinin fesih edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu işçilerimize verilen bildirimlerde hiçbir mazeret gösterilmemiştir. Oysa biz DİSK/Genel-İş Sendikası olarak Belediye Başkanına seçildiği günden bu yana her türlü sorununu ve sıkıntısını bizimle paylaşabileceğini sendika olarak var olan sıkıntıların çözümü noktasında iş birliği yapabileceğimizi söyledik. Ancak bugün belediye başkanının sorun çözmeden anladığının insanları işten atmak olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Belediye Başkanı şunu bilmelidir ki insanların çalışma hakkı anayasal bir haktır ve engellenemez. İnsanların bu haklarının elinden alınması ne insan haklarıyla ne vicdanla ne de hukukla izah edilebilir. Hiçbir gerekçe göstermeden işçileri işten atmakla belediye başkanı İpsala’daki huzuru ve barışı bozmuştur.

“KAVGADAN DEĞİL ÇÖZÜMDEN YANA TUTUM ALMANIZI BEKLİYORUZ”

 “Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ın 31 Mart seçimlerinden önce ‘hiçbir işçinin işi ile ekmeği ile oynamayacağım’ diyerek halktan oy istediği, seçim bildirgesinde de buna yer verdiği bilinmektedir. Ancak 10 yıl önce de yapıldığı gibi yine işçiler belediye başkanının hedefi haline gelmiştir. Biz işçiler İpsala halkına hizmet ediyoruz ve haklarımızı istiyoruz. Ailesini geçindirmek için, alın teriyle çalışan, hak yemeyen, hak yedirtmeyen, derdi ekmek ve adalet olan işçileri, işinden, ekmeğinden eden uygulamalar İpsala halkı tarafından da kabul görmeyecek ve en şiddetli tepkiyi alacaktır. Biz İpsala halkına hizmet etmek, emeğimizin karşılığını almak, insanca çalışmak, insanca muamele görmek istiyoruz. Ailemizi geçindirmek için her gün alın teri döküyoruz. Kendi işçisiyle kavga eden bir belediye başkanı olarak anılmak istemiyorsanız, İpsala halkına hizmet aksamasın istiyorsanız, kavga istemiyorsanız, İpsala’da huzur istiyorsanız çok geç olmadan hemen iş akitlerinin feshine dair almış olduğunuz karardan geri dönün. Bu hukuksuz, insani ve vicdani değerlerden uzak kararınızı geri çekiniz. Geçmişte İpsala Belediyesinde yaşanan ve hukuka yansıyan bu tür davalar sonucunda belediyenin milyonlarca TL tazminat ödemek zorunda bırakıldığını unutmayınız. Biz Belediyemizin yaşadığı sorunları görüşmeye, çözüm ortağı olmaya, İpsala halkına en nitelikli hizmeti vermeye her zaman olduğu gibi hazırız. Kavgadan değil çözümden yana tutum almanızı bekliyoruz. Ancak bilinsin ki arkadaşlarımızın işine geri dönmesi için, haklarımız için nereye kadar gidecekse oraya kadar mücadele etmeye de hazırız. İpsala’da doğacak olumsuzlukların müsebbibi biz olmayacağız” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP