DOLAR 32,2423 0.21%
EURO 35,1647 0.13%
ALTIN 2.467,710,01
BITCOIN 2104763-0,59%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘İşçi sınıfının yanındayız’

‘İşçi sınıfının yanındayız’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin açıklamasında, “Ne yazık ki 22 yıllık AKP iktidarında ülkemizde emekçilerimizin hakları konusunda hala ciddi sorunlar bulunmaktadır. Sendikal özgürlüklerin kısıtlanması, güvencesiz çalışma koşulları, düşük ücretler ve iş kazaları gibi konular, üzerinde durulması gereken en önemli sorunlar olarak durmaktadır” dedi.

ABONE OL
29 Nisan 2024 15:24
‘İşçi sınıfının yanındayız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, “1 Mayıs İşçi Bayramı” ile ilgili olarak açıklama yaptı. Balkanlı yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“1 Mayıs İşçi Bayramı, dünya genelinde işçi sınıfının haklarını ve çalışma koşullarını iyileştirmek için yapılan mücadelelerin anısına kutlanır. İlk olarak 1886 yılında ABD’de yaşanan Haymarket olayları sonrasında ortaya çıkmıştır. Olaylar, işçilerin günlük çalışma saatlerinin azaltılması ve daha iyi çalışma koşulları talepleriyle başlayıp, polisin işçilere saldırması ve birçok işçinin ölmesiyle sonuçlanmıştır. Bu olaylar, işçi sınıfının mücadelesini ve dayanışmasını simgeler ve dünya genelinde işçi haklarının tanınması için bir dönüm noktası olmuştur. Bu nedenle İşçi Bayramı, emekçilerin mücadele tarihinde önemli bir dönüm noktasını temsil eder. Bu özel günde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)olarak, işçi ve emekçilerimizin hakları ile onurlu yaşam mücadelesini bir kez daha saygıyla selamlıyoruz. Emekçilerimizin alın teriyle kazandıkları hakları korumak ve iyileştirmek, iktidarın sorumluğundadır. Adalet, eşitlik ve insanca yaşam mücadelesinde CHP olarak işçi sınıfının yanında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Ancak, ne yazık ki, 22 yıllık AKP iktidarında ülkemizde emekçilerimizin hakları konusunda hala ciddi sorunlar bulunmaktadır. Sendikal özgürlüklerin kısıtlanması, güvencesiz çalışma koşulları, düşük ücretler ve iş kazaları gibi konular, üzerinde durulması gereken en önemli sorunlar olarak durmaktadır. Toplumsal barış ve adaletin sağlanması, ancak emekçilerin haklarına saygı gösterilerek mümkün olacaktır. Bu vesileyle, tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyor, hakça bir dünya ve daha adil bir gelecek için mücadelemizi sürdürme kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.