DOLAR 32,2894 0.05%
EURO 34,9525 -0.13%
ALTIN 2.449,060,13
BITCOIN 1998572-0,85%
Edirne
13°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İşçilerden 1 Mayıs’a davet

İşçilerden 1 Mayıs’a davet

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu, Edirnelileri 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına davet etti. Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu adına basın açıklamasını okuyan Türk-İş Edirne İl Temsilcisi Zeki Şişko, “Ekonomik krizin nedeni biz değiliz. Yoksulluğa, hayat pahalılığına vergi ve adaletsizliğe esnek çalışmaya, sendikasızlaştırmaya ‘dur’ diyoruz. İnsan onuruna yakışır, çalışma ve yaşama şartları istiyoruz” dedi.

ABONE OL
29 Nisan 2024 14:04
İşçilerden 1 Mayıs’a davet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu Bileşenleri bugün Saraçlar caddesinde bir araya gelerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlama programlarını açıkladı. Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu adına basın açıklamasını okuyan Türk-İş Edirne İl Temsilcisi Zeki Şişko, 1 Mayıs günü saat 12:00’da Şükrüpaşa İlkokulu önünün toplanma kalabalığın Saraçlar caddesine kadar yürüyeceğini saat 13.00’da basın açıklamasının gerçekleşeceğini ifade etti.

“SENDİKALISIZLAŞTIRMAYA ‘DUR’ DİYORUZ”

Şişko, şunları kaydetti:

“Emeklilik düzenlemelerindeki adaletsizliğin giderildiği, emeklilerin insanca yaşayabileceği bir maaş aldığı. Ekoloji ve çevre katliamlarına son verildiği. Çocukların en temel hakları olan beslenme, barınma, sağlık ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığı, cinsel istismar ve ihmallerin yaşanmadığı, yaşlarına uygun olmayan işlerde ve iş güvenliğinin sağlanmadığı işyerlerinde çalıştırılmadığı. Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin egemen olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz. Ekonomik krizin nedeni biz değiliz. Yoksulluğa, hayat pahalılığına vergi ve adaletsizliğe esnek çalışmaya, sendikasızlaştırmaya ‘dur’ diyoruz. İnsan onuruna yakışır, çalışma ve yaşama şartları istiyoruz. Yaşasın 1 Mayıs işçini,  emekçinin birlik, mücadele ve dayanışma günü…” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.