DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343730,68%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jet hızıyla geldi, Kaplumbağa hızında ilerliyor

Jet hızıyla geldi, Kaplumbağa hızında ilerliyor

Edirne’nin Havsa ilçesine kurulması planlanan ve yaklaşık dört yıl önce İl Genel Meclisi’nden jet hızıyla geçen iç gümrükleme konusunda henüz bir gelişme olmadığı belirtildi. Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, projenin adeta kaplumbağa hızında ilerlediğini söyleyerek, “Ne yazık ki 4 yıllık bir zaman içerisinde kaplumbağa hızıyla iş ve işlemler devam ediyor. Edirne’nin Avrupa’ya açılan sınır kapısı olmasına rağmen hala iç gümrükleme Edirne’de yok ve mağduriyet yaşanmaya devam ediyor” dedi.

ABONE OL
25 Ocak 2024 16:27
Jet hızıyla geldi, Kaplumbağa hızında ilerliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Havsa ilçesine kurulması planlanan ve dört yıl önce İl Genel Meclisi’nden jet hızıyla geçirilen Havsa iç gümrükleme konusunda henüz bir gelişme olmadığı belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde Edirne Valisi Yunus Sezer, Havsa ilçesine giderek iç gümrükleme kurulacak alanda Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan’dan bilgi almıştı. 

Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanarak müjde olarak duyurulan projenin üzerinden yıllar geçmesine karşın bir ilerleme olmadığını söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, henüz bir gelişme yaşanmamasına kendisinin de anlam veremediğini ifade etti.

 Gazetemize açıklama yapan Geçmiş, şunları kaydetti:

 “Edirne’de dönemin Valisi tarafından bizden hızlı bir karar talep edildi. Biz de Edirne’nin çıkarları doğrultusunda yıllar önce var olan iç gümrüklemenin Halkalı’ya gitmesiyle birlikte tekrar iç gümrüklemenin Havsa’da bulunan Zarbun işletmesine geri gelerek bu alandaki çalışmalarla ilgili ortak bir karar aldık. Fakat ne hikmetse çok acil ve hızlı bir karar almamıza rağmen 4 yıldır herhangi bir gelişme bulunmamaktadır. Ticaret Bakanlığı ile görüşülerek iç gümrüklemenin bin an önce Havsa’da belirlenen yere gelmesi gerekir. Bildiğim kadarıyla daha önce İl Özel İdaresi’ne ortaklık talep edilmişti. Daha sonra bu ortaklıktan vazgeçilmişti. Şimdi Havsa Belediyesi ile ortak bir proje hazırladılar. Sorumluluk alanları da Havsa Belediyesine geçti. Ama ne yazık ki 4 yıllık bir zaman içerisinde kaplumbağa hızıyla iş ve işlemler devam ediyor. Edirne’nin Avrupa’ya açılan sınır kapısı olmasına rağmen hala iç gümrükleme Edirne’de yok ve mağduriyet yaşanmaya devam ediyor.”

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.