DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352471,91%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kanola tarlasından seslendi

Kanola tarlasından seslendi

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye’nin önümüzdeki yıl ithal bitkisel yağa ödeyeceği paranın 10 milyar dolara yaklaşacağını söyledi. Gaytancıoğlu, “Kanola ekimimiz çok çok az ve yağa ödeyeceğimiz para 10 milyar dolara yaklaşacak. Türkiye bir tarım ülkesi, topraklarında herşey yetişiyor. Neden yağlık tohumlu bitkilerin üretimine destek verilmiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Biz maalesef milyarlarca doları başka ülkelerin çiftçilerine avuç avuç veriyoruz” dedi.

ABONE OL
6 Ocak 2024 13:08
Kanola tarlasından seslendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaytancıoğlu, kanola ekili tarlada yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yağlık bitki ithalatı yaptığını, Türk çiftçisinin ise desteklenmediğini ifade etti. Türk çiftçisinin desteklenmemesi durumunda milyarlarca doların başka ülkelere verileceğini kaydeden Gaytancıoğlu, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 6 milyar dolar değerinde bitkisel yağ ithalatı yapıldığını dile getirdi.

“MİLYARLARCA DOLARI BAŞKA ÜLKELERİN ÇİFTÇİLERİNE AVUÇ AVUÇ VERİYORUZ”

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“Bu tarlada kanola var. Kışlık ekiliyor, artık çok nadir ekiliyor. Neden mi? Çünkü çok ithalat yapılıyor. Geçtiğimiz yıl 6 milyar dolarlık kanola, ayçiçeği, soya, pamuk yağı ithalatı yapıldı. Ve iddia ediyorum, şimdiden de söylüyorum. Teşvikler yapılmazsa, kuraklıktan çok etkilendi ayçiçekleri bu sene ayçiçeği ekilişimiz neredeyse yüzde 30 azalacak. Kanola ekimimiz çok çok az ve yağa ödeyeceğimiz para 10 milyar dolara yaklaşacak. Türkiye bir tarım ülkesi, topraklarında her şey yetişiyor. Neden yağlık tohumlu bitkilerin üretimine destek verilmiyor. Bunu anlamak mümkün değil. Biz maalesef milyarlarca doları başka ülkelerin çiftçilerine avuç avuç veriyoruz. Ve iddia ediyorum. Destek olmazsa önümüzdeki yıl bitkisel yağa ödeyeceğimiz para 10 milyar dolara yaklaşacak.”  Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.