DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kasada sadece personel maaşı var

Kasada sadece personel maaşı var

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, AK Parti belediyesinden devir aldığı borçları açıkladı. Geldi, “23 milyon 901 bin küsur borcumuz var. Maaşlarımız 760 bin. Bir aylık maaşımız kadar şu an halihazırda kasamızda para var. Kasamızdaki olan para da önümüzdeki ay maaşımıza yetiyor. Bu sıfıra sıfır bir belediye” dedi.

ABONE OL
3 Mayıs 2024 16:07
Kasada sadece personel maaşı var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti belediyesinden devir aldığı borçları belediye binasına kalem kalem yazarak pankartla asan Geldi,  bugün basın mensuplarına açıklama yaptı. Geldi, borcun 23 milyon 901 TL olduğunu, borçlardan korkmadığını, yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Geldi, Lalapaşa’da şebeke suyu kullanım bedeline yüzde 20 indirim yapıldığını belirterek 5 Mayıs’ta ilçede Kakava şenlikleri yapılacağını da ifade etti.

“GEÇEN YIL GELİRİMİZİN İKİ KATI BORÇLA BELEDİYEYİ TESLİM ALDIK”

Geldi, şunları kaydetti:

“Belediye ve şirketin toplam borçları yani bizim yönetime devraldığımız toplam borçların yekûnu de 23 milyon 901 bin küsur borcumuz var. Tabi ne gelirimiz var diye baktık. 2023 yılında toplam 13 milyon 677 bin gelirimiz var. Geçen yıl gelirimizin iki katı borçla belediyeyi teslim aldık. Bu bizi ürkütüyor mu? Hayır kesinlikle. Planlı, programlı bir şekilde yaptığımızda biz hem borcumuzu ödeyeceğiz hem de yatırımlarımıza devam edeceğiz. Maaşlarımız 760 bin. Şimdi maaşlarımız kadar bir aylık maaşımız kadar şu an halihazırda kasamızda para var. İller Bankası’ndan gelen parayı merak ediyorsanız 577 bin TL paramız var. Yani İller Bankası’ndan gelen para bizim ihtiyacımızı karşılamıyor. Kasamızdaki olan para da önümüzdeki ay maaşımıza yetiyor. Bu sıfıra sıfır bir belediye. Planlı hareket ettiğimizde diğer büyükşehir belediyelerimiz ve ilçe belediyelerimiz ve kardeş belediyelerimizle iletişim halinde olarak biz bu borcumuzu da söylediğim gibi hem de yatırımlarımızı yapacağız.

“SU FİYATI LALAPAŞA’DA YÜZDE 20 İNDİRİMLİ OLARAK DEVAM EDİYOR”

Biliyorsunuz seçim takviminde su, çevre, ilçe ve il belediyelerine rağmen bizim Lalapaşa’mızda su fiyatları çok yüksekti. Bizim bir vaadimiz vardı. ‘Yüzde 20 olarak ilk meclisimizde suya indirim yapacağız:’ dedik. İlk toplantımızda bunu yaptık ve şu an da su fiyatı Lalapaşa’da yüzde 20 indirimli olarak devam ediyor. Festival 5 Mayıs 2024 Pazar günü ilçe merkezinde belediye önünden kortej yürüyüşüyle başlayacak. Pazar yerinde Kakava ateşi yakılacak. Arkasından folklor gösterileri, Savaş Coşkun konseri, Keşanlı Yaşam konseri,  akabinde de Romantik Erhan ve Bayan Romantik konseriyle devam edecek. Bir iki de misafir dostlarımız sahneye çıkmak istediler.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.