DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22335030,63%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Merkez mahalle muhtarları dernek kurdu

Merkez mahalle muhtarları dernek kurdu

Edirne’de Merkez Mahalle Muhtarları Derneği kuruldu. Derneğin kurucu Başkanlığını yapan Sabuni Mahalle Muhtarı Aykut Yaman, “Amacımız dernek çatısı altında daha özverili çalışmak, kurumlarla daha iyi iletişime geçebilmek” dedi. Yaman, derneğin genel kurulunun en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

ABONE OL
11 Mayıs 2024 16:20
Merkez mahalle muhtarları dernek kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Merkez Mahalle Muhtarları Derneği kuruldu. Derneğin kurucu Başkanlığını yapan Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, muhtarlık binasında yaptığı basın açıklamasında amaçlarının dernek çatısı altında Edirne’ye hizmet etmek olduğunu belirtti. Yaman, açıklamasında şunları kaydetti:

‘BİRLİKTELİK SAĞLANAMADI’

“Bilindiği üzere öncesinde Edirne Muhtarlar Derneği olarak sonrasında ise Edirne Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği olarak görev yapan bir derneğimiz var. Ancak derneğimizde yıllardır, köy ve mahalle muhtarlarının birlikte çalışması için gerekli koşullar bir türlü olgunlaştırılamadı. Köy ve mahalle muhtarları birbirlerini tanıyamadı. Birlikte olmaları için de dernek tarafından herhangi bir gayret gösterilmedi. Dernekte yeni muhtar arkadaşlara yer verilmedi.

‘MERKEZ MAHALLE MUHTARLARI DERNEĞİNİ KURMAYA KARAR VERDİK’

31 Mart 2024 yerel seçimleri sonrasında yeni muhtar olan ve muhtarlığına devam eden mahalle muhtarı arkadaşlarımız da dernek yönetiminde görev alıp Edirne’mize hizmet etmek istediler. Fakat yapılan görüşmeler neticesinde olumlu bir sonuç çıkmadı. Bu olumsuzluklar karşısında mahalle muhtarlarının büyük bir çoğunluğu olarak Merkez Mahalle Muhtarları Derneğini kurmaya karar verdik ve derneğimizi kurduk. Derneğimizde, eski muhtarlarımızın birçoğu özverili davranıp görev almadı. Yeni seçilen arkadaşlarımızın önünü açarak onlara bu görevi verdiler. Kendilerine de bu özverili davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.

 Bundan sonra köy ve mahalle muhtarları ayrılmış olup, biz mahalle muhtarları yeni derneğimiz olan Edirne Merkez Mahalle Muhtarları Derneği olarak mahallelerimize ve Edirne’mize hizmet etmeye devam edeceğiz.”  Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.